Amerikaan live in 't Oor

HILVERSUM Een bijzonder optreden donderdagavond in Platenhuis 't Oor. De Amerikaanse singer-songwriter Shane Alexander treedt vanaf 20.00 uur op in de winkel aan de Hilversumse Leeuwenstraat.

Het is alweer de tweede keer dat Alexander optreedt in de zaak. Zijn melancholische americana trekt al jaren de aandacht van liefhebbers en medeartiesten. Zo tourde hij voorheen met bekenden als John Hiatt en Bon Iver. Zijn laatste album 'Bliss' nam hij zelf op in zijn eigen studio in Californië en werd goed ontvangen door buiten- en binnenlandse muziekpers.


Optredens van jongenskoor uit Oekraïne

HILVERSUM Het Oekraïense jongenskoor Dzvinochok (=de Klokjes), onder leiding van Ruben Tolmachev, komt naar Hilversum. Vrijdagavond is er een optreden in het ROC, zondagmorgen om 11.00 uur zal de Hoogmis in de Vituskerk muzikaal worden opgeluisterd door het koor.

Het koor werd in 1967 in Kiev opgericht met als doel het behouden en bevorderen van het herleven van spirituele muzikale tradities door jongens- en mannenkoren die in de Oekraïense cultuur een grote rol spelen. Dat is ondanks de moeilijke omstandigheden onder het Sovjet-regime van die tijd zeer goed gelukt. Na de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1991 kreeg deze doelstelling een nieuwe impuls. Het repertoire werd uitgebreid met Westerse geestelijke muziek en veel liederen uit de Oekraïense folkloristische traditie. Het koor komt sinds 1996 bijna elk jaar naar Nederland.