Er wordt gezorgd voor snoepgoed.
Er wordt gezorgd voor snoepgoed. Foto: JCI Het Gooi

Sinterklaasfeest voor de wat armere gezinnen in 't Gooi

HILVERSUM De Hilversumse netwerkorganisatie JCI Het Gooi (JCI) vindt dat ieder kind sinterklaas moet kunnen vieren. On die reden is er op 1 december voor het tweede jaar op rij een sinterklaasfeest voor de minderbedeelde gezinnen in deze regio.

'Waarom krijgt iedereen in mijn klas mooie cadeaus van Sinterklaas en ik niet? Ben ik niet lief geweest?' Het is een aangrijpende reactie die een vader van zijn kind kreeg, meldt Rodney Pikaar van JCI. Vanwege het succes van vorig jaar krijgt de actie dit jaar een nog groter vervolg. In samenwerking met de Stichting Sinterklaas Bestaat komt er dit jaar een sinterklaasfeest voor honderd gezinnen die onder de armoedegrens leven. Dat zijn er twee keer zoveel als vorig jaar.
De leden van de jonge netwerkorganisatie willen nu voor eind november 10.000 euro aan donaties inzamelen om zo de kinderen van deze families een onvergetelijke dag te bezorgen. Deze maand gaat de vereniging actief op zoek naar mensen die willen bijdragen aan de financiering van het feest of een donatie willen doen door geschikte cadeaus voor de kinderen te leveren. Doneren kan via
www.jcihetgooi.nl.
Het sinterklaasfeest is zaterdag 1 december in de Schaapskooi naast de Vituskerk in Hilversum. De goedheiligman is zelf ook van de partij en neemt zijn Pieten en voldoende snoepgoed mee. Gezinnen die in aanmerking komen, worden benaderd in samenspraak met partijen als de voedselbank, de gemeente Hilversum, de Stichting Youké en het sociale plein van ondernemer Jan Boonstra.