Pauline Lemberger (midden) met de cheque.
Pauline Lemberger (midden) met de cheque. Foto: Cynthia van Dijke fotografie

Gala Hilversumse stichting voor kids Latijns-Amerika megasucces

HILVERSUM De zevende editie van het WereldOuders Gala heeft een recordbedrag van 543.425 euro opgebracht. De opbrengst van dit benefietgala van deze Hilversumse stichting waarbij kinderen de hoofdrol spelen, gaat onder meer naar zorg, huisvesting, aandacht en onderwijs voor thuisloze en kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika.

De feestelijke zaterdagavond in Hotel van Oranje in Noordwijk stond, met tal van verrassende optredens van onder meer Glennis Grace, OG3ENE en Jeroen van der Boom, in het teken een veilig thuis. "Altijd kunnen terugvallen op een warme veilige thuisbasis, maakt dat kinderen leren ontdekken", aldus directeur Pauline Lemberger, van WereldOuders.

De netto-opbrengst van het benefietgala gaat naar de verschillende WereldOuders-projecten in de negen landen waar de stichting actief is. Het geld gaat naar de algemene financiering van zorg, onderwijs, huisvesting en begeleiding van kinderen in de familiehuizen en kwetsbare gezinnen in de lokale gemeenschappen.

Ook ondersteunt WereldOuders de families in de kansarme sloppenwijk Cité Soleil in Haïti door daar betonnen huizen te bouwen. Door te werken aan het verstevigen van de thuisbasis in deze kansarme wijk kunnen kinderen in een stabielere en veilige omgeving bij hun families opgroeien. Met de opbrengst van het gala kunnen het komende jaar veertien nieuwe huizen worden gebouwd.