Arrestaties voor overvallen in supermarkten

HILVERSUM De politie heeft twee personen opgepakt op verdenking van meerdere overvallen, waaronder de twee van vorige week op supermarkten in Hilversum en Bussum. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Voorst en een 18-jarige vrouw uit Ermelo.

De twee werden vrijdagavond in hun blote kont in hun hotelkamer in het Van der Valkhotel in Vianen opgepakt na een overval op een winkel aan de Lijnlaan in Vianen. De jongen had een mes bij zich.
Uit het onderzoek dat volgde bleek de jongen ook verdachte te zijn in vier andere onderzoeken naar overvallen. Het gaat dan om de overvallen op een winkel aan de Dolderseweg in Den Dolder op dinsdag 23 oktober, die op de Jumbo aan de Stephensonlaan in Hilversum op vrijdag 26 oktober, de Lidl aan de Laarderweg in Bussum een dag later en tot slot op 30 oktober een supermarkt aan het Molenplein in Nijkerk. Naar de rol van de vrouw in deze overvallen wordt nog nader onderzoek gedaan. De verdachten zitten vast.


Winst Tergooi vijf miljoen

HILVERSUM In een tijd dat ziekenhuizen elders in het land failliet gaan, sluit Tergooi sluit het derde kwartaal van 2018 af met een positief resultaat van 4,8 miljoen euro. Voor het jaar 2018 betekent dat naar verwachting een resultaat van ruim 5 miljoen euro, drie ton boven de begroting.

De cijfers laten volgens het ziekenhuis zien dat reeds ingezette besparingsmaatregelen zijn vruchten afwerpen. Voorzitter van de raad van bestuur Hans den Hollander: "Hoewel de noodzaak om tot structurele resultaatverbetering te komen absoluut blijft bestaan, zijn we op de goede weg. Maar we moeten strikt vast blijven houden aan deze koers."
Vorig jaar maakte Tergooi een begin met flinke besparingsmaatregelen om tot structurele resultaatverbetering te komen. De maatregelen zijn vooral gericht op efficiƫntere inzet van mensen en middelen en betere registratie van productie en omzet. De komende jaren blijven de genomen maatregelen gewoon van kracht. Den Hollander: "We moeten financieel de teugels strak blijven houden om zo onze droom, een nieuw ziekenhuis voor deze regio, waar te kunnen maken."