Wisselvallig met in het weekeinde kans op regen

Ook met november op de kalender zijn zachte najaarsdagen nog geen verleden tijd. Een Oost-Europees hogedrukgebied houdt deze week een zuidoostelijke stroming in stand met aanvoer van zachte lucht. In het weekeinde zorgt een nieuw omvangrijk lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden voor frontale invloeden vanuit het westen met kans op enige regen.

Vrijdag

Vrijdag is het eerst droog met nu en dan zon. Geleidelijk komt er meer bewolking met in de avond kans op wat regen. In de nacht naar zaterdag gaat het meer regenen. Ook overdag kan het eerst nog regenachtig zijn. Later klaart het iets op. Ook zondag is het wisselvallig met af en toe zon. Later op de dag volgt waarschijnlijk meer bewolking met opnieuw kans op regen. Er waait in het weekeinde een matige tot krachtige zuidenwind. Het wordt 12 à 13 graden.

Trend na het weekeinde

Onder invloed van een lagedrukgebied is het eerst nog wisselvallig. Na dinsdag stijgt de luchtdruk. Er ontstaat wederom een gebied van hoge luchtdruk. De kans op neerslag neemt af. Het is rustig met geregeld zon en kans op mist. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden.

Weetje

De normale maximumtemperatuur voor begin november bedraagt 11 graden. Het kan soms ook zachter zijn. Zo werd het op 3 november 2005 recordzacht met 18.7 graden. Ook in 2014 en 2015 was het begin november zeer zacht. Op 7 november 2015 werd het 18.5 graden. Afgelopen dinsdag werd zelfs 19.0 graden gemeten. Dat is een nieuw record voor november.