Marjolein de Graaff.
Marjolein de Graaff. Foto: Multimo Media

Donderdag 15 november

Mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Vrijdag 16 november

'Deugzucht'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Het inmiddels gewijzigde en aangevulde programma 'Deugzucht'. In haar planeetreddende onewomanshow weet Marjolein de Graaff op geraffineerde wijze kleinkunst en opera te verweven met haar onverstoorbare streven naar een betere wereld. Daarbij springt zij moeiteloos van de sloppenwijken van Jakarta naar haar voorliefde voor sterfbedden of het leed van een verwaarloosde kamerplant. Tijdsduur: 90 minuten zonder pauze. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108. Entree: € 17,-.

Zaterdag 17 november

Open atelier dagen

11.00 uur | Atelier waldecklaan 17

Ada d'Arnaud, beeldend kunstenaar in Hilversum aan de Waldecklaan, stelt haar atelier open op 17 en 18 november met een grote uitverkoop van een groot deel van haar collectie. De koffie en thee staan klaar. Www.vanadavooru.nl.

Hilversum Verlicht

12.00 uur | DAC

De drie ontwerpen voor de nieuwe feestverlichting in Hilversum worden tot en met 7 januari 2019 tentoongesteld. Bezoekers worden van harte uitgenodigd hun mening te geven over de ontwerpen.

Festival van Ontmoeten

14.00 uur | Apostolisch Gen.

Het Festival van Ontmoeten sluit aan op het thema 'Elkaar zien' van de nationale Week van de Dialoog. Na een plenair deel met gesproken tekst en muziek zijn er drie workshoprondes waarbij bezoekers kunnen kiezen voor deelname aan een activiteit.

Kapelconcert Malando Trio

15.30 uur | De Kapel

Het Malando Trio. Entree 10 euro, inclusief een drankje na afloop samen met de musici. Weemoedig/tango, blijdschap/filmmuziek, vreugde/Zuid-Amerikaanse klanken, het wordt één groot feest. Reserveren muziekerije@gmail.com.

Bingo

20.00 | Zoutkeet

In wijkcentrum De Zoutkeet is zaterdag een bingo-avond vanaf 20.00 uur. Schuifkaarten waarmee u de gehele avond speelt, kosten 7,50 euro per stuk. Vol is vol. www.zoutkeet.nl.

Zondag 18 november

Lopen in Spanderswoud

13.00 uur | Restaurant Robert

We wandelen door het Spanderswoud, wat vroeger een landgoed was. Er lopen nog oude wegen tussen de (Hilversumse) Meent en Hilversum, zoals de Melkweg en de Hoge Meentweg. Ook bezoeken we de Natuurbrug Crailo, het eerste ecoduct dat flora, fauna, voetgangers, fietsers en ruiters doorgang biedt. Meer info op: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Jazz in 2: Feen Brothers

15.00 uur | MCO

Jazzconcerten op zondagmiddag in Studio 2. Het Muziekcentrum van de Omroep organiseert de succesvolle sessies in samenwerking met Sound Liaison, en ook in 2018-2019 presenteren we topacts uit de Nederlandse jazzscene. Op zondag 18 november vinden de gebroeders Feen elkaar in een onverwerkte jeugdliefde voor de muziek van het Dave Brubeck Quartet.

Kamermuziek: Alma Quartet

16.00 uur | MCO

De vier mannen van het Alma Quartet brengen een wervelend programma met strijkkwartetten van Glass, Ravel én Schulhoff. Ze treden het liefst op met ongebruikelijke combinaties en op verrassende festivals en locaties. En dat paaldansen, hoe zit dat? We gaan het zien.

Maandag 19 november

Kaarten maken

13.30 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige activiteit voor creatieve mensen: beginners en gevorderden. Een vrijwilligster helpt u zo nodig op weg. Het is van 13.30-15.30 uur en het kost € 2,-. Kom eens meedoen in De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Dinsdag 20 november

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.

Rollator-apk/valpreventie

10.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Voor wie? Alle bewoners uit de wijk en daarbuiten. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de rollator-apk & valpreventiebijeenkomst op dinsdag 20 november van 10.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Geus.

Handwerktafel

13.30 uur | De Kleine Lelie

Het gaat om de gezelligheid: neem je eigen breiwerk mee of gebruik het aanwezige materiaal. Borduren kan ook. Je kunt hulp en tips van elkaar krijgen. Het is kosteloos en er is koffie. Dinsdags 13.30 - 15.30 uur in De Kleine Lelie.

Bezinningsbijeenkomst

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 20 november om 20.00 uur is er een bezinningsbijeenkomst bij het Rozenkruis met de titel: 'Op weg naar de Heilige Graal'. Adres: Koninginneweg 41, Hilversum, Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.

Japins Tsjaikovksi

20.15 uur | Raadhuis Hilversum

Een literair concert met een van Neerlands grootste auteurs en de Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken rondom Japins meest recente boek 'Kolja'.