Voorjaar 2022 nog haalbaar voor HOV-bus?

HILVERSUM Lukt het nog om de HOV-bus in 2022 te laten rijden. Dat lijkt nog een ver-van-het-bedshow, maar nog altijd is er geen aannemer gevonden die het hoofdcontract voor het Hilversumse deel krijgt. Dat gaat nog wel even duren ook.

Eind vorige week lieten de provincie Noord-Holland en wethouder Annette Wolthers van Verkeer weten dat het gunningsbesluit nog altijd op zich laat wachten. Een van de aanbieders is naar de rechter gestapt nadat het gunningsbesluit was aangepast. De zaak dient in december. Waarschijnlijk doet de rechter medio januari volgend jaar uitspraak. Pas daarna is duidelijk of er inderdaad gegund kan worden.
Dat zou kunnen betekenen dat het HOV-proces in Hilversum langer duurt. Noord-Holland en ProRail zetten alles op alles om het project volgens planning af te krijgen. "Zij buigen zich over de mogelijkheden om de mijlpalen in de huidige planning intact te houden, zodat de HOV-bus toch in het voorjaar van 2022 kan gaan rijden", merkt Wolthers op in haar brief aan de gemeenteraad.

De bus is een snelle verbinding tussen Huizen en Hilversum, waar overigens veel verzet tegen is en bedenkingen tegen zijn. Eerder liet de provincie weten dat het tracé er gaat komen. Alle juridische paden zijn bewandeld. De aannemer die het hoofdcontract krijgt, legt in Hilversum de busbaan, de natuurbrug en fly-over het spoor in Anna’s Hoeve en de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg aan.


Verdachten van overval Jumbo én Lidl nog vast

HILVERSUM De 17-jarige jongen en 18-jarige vrouw die vorige week werden opgepakt voor een serie overvallen eind oktober in onder meer de Jumbo in Hilversum-Noord en Lidl in Bussum zitten nog altijd vast.

Donderdag moeten beiden voor de raadkamer verschijnen waarin wordt bepaald of hun voorarrest wordt verlengd. Dan wordt duidelijk waar de twee precies van worden verdacht, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Momenteel hebben de jongen uit Voorst en de vrouw uit Ermelo geen contact met elkaar en de buitenwereld. Het onderzoek loopt nog.