Toch verder met zes wethouders

HILVERSUM Er komt geen opvolger voor de op vrijdag 2 november opgestapte wethouder Angelika Pelsink. Hart voor Hilversum (HvH) maakte dinsdag wereldkundig dat na intensief overleg met coalitiepartners D66, VVD en GroenLinks is besloten haar taken definitief te verdelen onder de andere wethouders. Overigens is een terugkeer van een tweede HvH-wethouder niet uitgesloten.

Vorige week nog was Karin Walters, wethouder van Hart voor Hilversum, stellig dat haar partij weer een tweede wethouder zou leveren. Er was een uitgebreid sollicitatieproces uitgestippeld. De opvolger van Pelsink zou zeker niet voor de kerst beginnen. Zeven dagen later is er sprake van voortschrijdend inzicht. Hilversum kampt met een miljoenentekort op de begroting. Daarnaast is gebleken dat het extra werk te verdelen is onder de wethouders Walters (Welzijn en Zorg), Arno Scheepers (Buurten en Wijken), Annette Wolthers (project Monnikenberg) en Floris Voorink (Bescherming en Opvang).
"We zijn een praktische partij. Nu de begroting onder druk staat, hebben we ons verlies genomen", geeft HvH-fractievoorzitter Jan Slingerland aan. Daar komt bij dat de Arhi-procedure (het fusieproces) nog niet start. Dat was een van de belangrijkste redenen om een zevende wethouder aan te stellen. De vier partijen hebben afspraken gemaakt. Zodra de werkdruk te veel wordt en/of andere grote zaken gaan spelen zoals de Omgevingsvisie of het Stationsgebied dan levert 'Hart' weer een tweede wethouder. "Periodiek bezien we hoe het met de werklast is gesteld", aldus Slingerland.