Het City Orkest.
Het City Orkest. Foto: Music Plant

Donderdag 22 november

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Vrijdag 23 november

River

20.15 uur | Theater Santbergen

In de spannende detective 'River' ontmoeten vier ex-vriendinnen elkaar bij een picknicktafel in een donker bos. Later die nacht worden drie van hen verhoord over de moord op de vierde. Wat is er gebeurd? Wie is de dader? Ook te zien op 24 november. Kijk ook op theatergroepfusie.nl/river.

Zaterdag 24 november

Sinterklaasfeest

14.00 uur | De Zoutkeet

Op zaterdag 24 en zondag 25 november is het zover: Sinterklaas komt naar de Zoutkeet. Leuke voorstelling voor de kinderen. Kaarten te koop bij wijkcentrum de Zoutkeet à € 3,- p.p. vanaf vrijdag 11.00 uur. Op=op. Www.zoutkeet.nl.

Bach: Wachet auf!

16.30 uur | Grote Kerk

Op zaterdagmiddag 24 november klinkt bij Cantate op de Brink de beroemde cantate 'Wachet auf, ruft uns die Stimme' van Johann Sebastian Bach. Musici van het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor brengen het ten gehore. Van 16.30 tot 17.30 uur. De toegang is vrij met een collecte na afloop. Meer informatie staat op de website van Cantate op de Brink (www.cantateopdebrink.nl).

'tKoor! in concert

20.00 uur | MCO

'tKOOR! geeft samen met de Big Bad Bruce Band een avondvullend concert in het sfeervolle Muziek Centrum van de Omroep (MCO), Studio 1, Heuvellaan 33, Hilversum. Zaal open vanaf 19.30 uur. Het thema 'Something old, something new' komt tot leven door nummers als 'A Night Like This' van Caro Emerald, 'Tranen gelachen' van Guus Meeuwis, 'Hallelujah' van Leonard Cohen en nog vele andere stukken, met onder andere een medley uit de musical 'Grease'. Ga naar www.tkoor.nl voor meer informatie en het bestellen van kaarten (€ 12,50 en € 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar).

Zondag 25 november

Dudokwandeling

14.00 uur | Kleine Drift 17

De wijk Over het Spoor, begin 20ste eeuw het hart van het industriële Hilversum, is door de jaren heen uitgebreid, gerenoveerd, gesloopt, gemoderniseerd, getransformeerd en soms hetzelfde gebleven. Een wandeling door deze buurt biedt inzichten in de vele verschillende opvattingen over wonen, restaureren, erfgoed en stedenbouw. Onder leiding van een ervaren gids ziet u hoe de ontwerpen van Dudok de tijd hebben doorstaan, welke bedrijvigheid de buurten heeft gevormd, en hoeveel gebouwen inmiddels aan een tweede of zelfs derde leven zijn begonnen. De wandeling start op het Oosterspoorplein, bij de politiepost. Aanmelden via info@ dudokarchitectuurcentrum.nl. Kosten: € 14,- per persoon.

Jubileumconcert

15.00 uur | MCO

Op 25 november viert het City Orkest het 70-jarig bestaan in het kader van Hilversum 100-jaar Mediastad. Het jubileumconcert staat in het teken van Rogier van Otterloo (1941 – 1988), een veelzijdig musicus, arrangeur, dirigent en componist van Hilversumse bodem. Het programma is gevarieerd met klassiekers uit films als 'Soldaat van Oranje', 'Help, de dokter verzuipt!', 'Op Hoop van Zegen' en 'Turks Fruit'. Toegang € 15,-, kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten verkrijgbaar via: www.mcogebouw.nl/agenda/city-orkest/.

Maandag 26 november

Kaarten maken

13.30 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige activiteit voor creatieve mensen, beginners en gevorderden. Een vrijwilligster helpt u zo nodig op weg. Het is van 13.30-15.30 uur. Kom eens meedoen in De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Kom zingen

20.00 | Zadelstraat 3

Elke maandagavond van 20.00-22.00 uur repeteert het Kantelkoor in kerkje Silo, Zadelstraat 3 te Hilversum. Zing mee! Leeftijd en ervaring zijn niet belangrijk. Geen contributie (pot voor vrije bijdrage). Meer info of de muziek ontvangen? E-mail Marion van Zonneveld: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 27 november

Computerinloop senioren

9.30 uur | De Kleine Lelie

U kunt terecht voor gratis hulp met uw computer, laptop, tablet, telefoon. Er zijn computers en vrijwilligers om u op weg te helpen. Dinsdag en donderdag van 09.30-11.00 uur. Er is koffie. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 1.000 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Woensdag 28 november

De Woensdagmiddag Club

15.00 uur | De Koepel

De Woensdagmiddag club: bedoeld voor kinderen van groep 3 tot groep 8. Elke week doen we wat anders. Entree is 1 euro per kind. Hiervoor kopen wij materiaal en andere benodigdheden.

Energietransitie

20.00 uur | Sociëteit de Unie

U hoort regelmatig berichten over de energietransitie. Als energie-coöperatie zitten we daar middenin. Wat houdt het nou allemaal in? Kom voor het hele verhaal, verteld door onze energiecoaches Paul en Erik.