Meer woningen, dus meer WOZ.
Meer woningen, dus meer WOZ. Foto: Bastiaan Miché

Het verdienmodel van de gemeente Hilversum

HILVERSUM Dat de gemeente Hilversum als een bedrijf gerund wordt, deed tijdens de raadsvergadering de wenkbrauwen fronsen. Het verdienmodel van de gemeente waar VVD-fractievoorzitter Frits Vogel het over had, vroeg dan ook om nadere uitleg.

Toen de liberaal zich uitsprak over het verslechterde financiële beeld van de gemeente gaf hij aan dat de verdiencapaciteiten beter moeten. Hilversum heeft nu eenmaal veel ambities, zoals het opknappen van het stationsgebied. Om al die wensen mogelijk te maken is er financiële ruimte nodig.
De uitspraak over het verdienmodel was dé uitnodiging voor SP-fractievoorzitter Bianca Verweij om te vragen wat Vogel daar precies mee bedoelde. "De parkeeropbrengsten nemen toe, omdat er meer mensen een bezoek brengen aan Hilversum. Ook hebben we nu meer bouwvolume. Doordat we meer woningen hebben levert dat meer WOZ op. Onder aan de streep brengt dat meer geld op", was de uitleg van de VVD'er.

De counter van Verweij was of deze inkomsten dan gaan naar het sociaal domein, naar mensen die hulp nodig hebben. "Als de inkomsten op orde zijn, kun je die mensen helpen", was het antwoord.