Afbeelding
Foto:

Qruun Schram

(51), woont sinds 2006 in Hilversum en vindt de Mediastad als geboren Heemskerker de beste in Noord Holland.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Relatietherapie samen met Jet Vogelaar van Therapie Hilversum, daarnaast (relatie)coaching en mediation in mijn praktijk LifeStrategies."

Wat zijn je hobby's?
"Naar theater gaan, golfen en koken, waarbij ik sinds een week overstag moet naar vegetarisch, omdat onze dochter van dertien wil dat we van het vlees af gaan."

Wat vind je van Hilversum?
"Een heerlijke plek om te wonen met prachtige Dudok-architectuur, gevarieerde natuur op een steenworp afstand en uitstekende verbindingen naar de dorpen en steden om ons heen."

Naar welk café ga je graag?
"Naar De Barbier."

Als je burgemeester was, dan….
"zou ik af willen van de twijfelachtige reputatie de 2 flitspalen binnen de gemeentegrenzen te hebben die het meeste geld opleveren aan boetes van heel Nederland."

Heimelijk genoegen?
"De serie 'Downton Abbey'."

Wat weten mensen niet van jou?
"Dat ik een opstandige activist ben die graag wil dat internet ophoudt te bestaan. Het heeft veel gebracht, maar het ontneemt ons ook veel."

Met wie wil je een goed gesprek?
"Met onze overleden Denker des Vaderlands René Gudde. Zijn betoog dat we eerst met een zekere instemming moeten kijken en luisteren naar de ander in plaats van direct met onze mening klaar te staan over van alles: zo was hij."

Mooiste plek in Hilversum?
"Het Laarder Wasmeer."

Waar mogen ze je voor wekken?
"Een biertje met burgemeester Broertjes. Ik vind dat het de goede kant op gaat met Hilversum en daar wil ik met hem op proosten."