Sinterklaas in Kerkelanden

HILVERSUM Ondanks zijn drukke schema komen Sinterklaas en een heleboel Zwarte Pieten komende zaterdagmiddag naar winkelcentrum Kerkelanden.

Tussen 13.00 en 14.30 uur is het feest op het plein bij Siƫsta Lunchroom & Coffeecorner. De muzikale Pieten zullen liedjes spelen en wie wil, mag met de Pieten meezingen en dansen. Iedereen mag deze middag met de sint op de foto.


Reggaeformatie General Jabbah speelt in 't Oor

HILVERSUM Een bijzonder optreden komen zaterdag in Platenhuis 't Oor. De Hilversumse reggaeformatie General Jabbah komt naar de winkel aan de Leeuwenstraat.

De tienkoppige band bestaat sinds 2013 en bracht eerder al twee ep's uit, ('Mo Fiyah' in 2014 en 'Tatooine' in 2015). Nu is er eindelijk een volledige langspeler. 'Eye of the Scorpion' komt 1 december officieel uit op vinyl. Het optreden van zaterdag begint om 18.00 uur.


Stilstaan bij overleden kind

HILVERSUM In de Kapel aan de 's Gravelandseweg is zondagavond 9 december een bijeenkomst in het kader van Wereldlichtjesdag. Daarbij wordt stilgestaan bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten, meldt een woordvoerder.

Bij de bijeenkomst - van 19.00 tot 20.00 uur - worden enkele verhalen verteld en gedichten voorgelezen door ouders. Ook wordt er muziek gespeeld. Gezien de grootte van de Kapel zijn de deuren open voor ouders, broers en zussen van overleden kinderen. Aanmelden kan via www.bit.ly/WereldlichtjesdagHsum2018.
Mirjam Schoots en Bert Gravendeel verloren op 9 augustus dit jaar hun zoon Maurits aan een meningokokkensepsis. Zij zijn de drijvende krachten achter Wereldlichtjesdag in Hilversum. Voor hen betekent deze bijeenkomst een beetje steun in alle verdriet.
Wereldlichtjesdag is ieder jaar op de tweede zondag in december om 19.00 uur. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.