Hilversums Blok partij oud-HvH'er

HILVERSUM Aan het avontuur bij Hart voor Hilversum (HvH) is nu echt een einde gekomen. Henk Blok vertrekt bij de grootste politieke partij van de mediastad, maar neemt zijn zetel mee en gaat als zelfstandige fractie Hilversums Blok verder in de gemeenteraad.

Nadat de meerderheid van de leden Blok tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 15 november uit de partij zette, bleef het lang stil rond zijn persoon. Anderhalve week later maakte hij zelf een einde aan de speculaties: per onmiddellijke ingang stapt hij uit de fractie van 'Hart'.
Dat betekent dat Hilversum een tiende partij krijgt in de raad. De man die in de raad kwam na het opstappen van Erik van Ouwerkerk in april gaat solo verder met Hilversums Blok. "Ik steun de huidige coalitie", aldus de man die een van de coalitieonderhandelaars was namens HvH.
Jan Slingerland, fractieleider van HvH, meldt dat de positie van Blok onhoudbaar was geworden. Na maandag verdeeld over de dag twee pittige gesprekken met hem te hebben gevoerd, besloot Blok zelf op te stappen. "De koninklijke weg, voor zover je daar in dit geval over kunt spreken", aldus de fractievoorzitter. Anders had de fractie hem de deur gewezen. Het teruggeven van zijn zetel is wel ter sprake gekomen, maar is geen eis geweest. Hart voor Hilversum gaat verder met zeven zetels.

5