Zaterdag is er een 'Media Wandeling'.
Zaterdag is er een 'Media Wandeling'. Foto: Bastiaan Miché

Donderdag 6 december

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer zijn aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.

Mantelzorger in balans

13.00 uur | Viore

Elke eerste donderdag van de maand kunnen mantelzorgers/naasten van mensen met kanker met elkaar in gesprek bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker. Elke keer is er een ander thema. Raadpleeg de agenda op onze website voor meer informatie: www.viore.org/agenda. Of bel ons: 035-6853532.

Vrijdag 7 december

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee.

Zaterdag 8 december

Chi Neng Qigong

11.00 uur | De Zoutkeet

Iedere zaterdag introductieles mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Zoutkeet (tegen gereduceerd tarief). De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkend instructeur. Opgave en info via 06-24 35 31 38 of adco90@planet.nl.

Media Wandeling

13.00 uur | Media Park

Hilversum is de stad van omroepen en architectuur. Onder leiding van ervaren gids Norman Vervat wandelen wij door een deel van Hilversum en gaan we bijzondere villa's uit de periode 1870-1940 en diverse oude radiostudio's bekijken. Tevens brengen we een bezoek aan het Media Park. Wij verzamelen vanaf 12.45 uur bij de ingang voor het gebouw van Beeld en Geluid, Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Kerstmarkt

17.00 uur | Diependaalse Kerk

Krijg de smaak van kerst te pakken tijdens deze indoorkerstmarkt voor jong en oud op 8 december in de Diependaalse Kerk. Bij de kraampjes is van alles te krijgen en te doen. Je kunt er iets lekkers eten, je eigen kerstversieringen maken, oud-Hollandse spellen doen, een kerstoutfit scoren, kerstballen uitzoeken en meer. Tussendoor kun je plaatsnemen op het terras bij de grote kerstboom, waar je een drankje krijgt aangeboden en even kunt bijpraten. Alles is gratis.

Zondag 9 december

Informele dienst

11.00 uur | Soeficentrum

Op 9 december hebben wij MarYam Mildenberg uitgenodigd om te spreken. Het onderwerp van vandaag is: 'Inzet en verwondering'. Esti Eberhart verzorgt vandaag de muziek met haar betoverende panfluitspel. U wordt ontvangen in een grote kring.

Architectuurwandeling

14.00 uur | DAC

Een wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroepgebouwen op de geboortegrond van Hilversum Mediastad. Start: Dudok Architectuur Centrum, achterzijde Raadhuis.

Wereldlichtjesdag

18.30 uur | De Kapel

Op Wereldlichtjesdag staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en in verbondenheid in het licht zetten. Alle ouders, broers en zussen die een kind moeten missen, zijn welkom. We komen bij elkaar in de Kapel aan de 's-Gravelandseweg 144. De deuren zijn open om 18.30 uur, we beginnen om 19.00 uur. Rond 20.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. Bij de bijeenkomst worden enkele verhalen verteld en gedichten voorgelezen door ouders. Ook wordt er muziek gespeeld. Aanmelden is ook nodig, dit verloopt via www.facebook.com/WereldlichtjesdagHilversum.

Stadsverlichting

19.45 uur | 't Luye Gat

Iedere tweede zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013.

Dinsdag 11 december

Kerstconcert Stem des Volks

10.00 uur | Morgensterkerk

Gezellig gevarieerd koffieconcert in kerstsfeer onder leiding van onze dirigent Stephan Pas en met begeleiding op de piano door Annemieke Jussen. Zaal open 10.00 uur (inloop). Aanvang concert 10.45 uur. Einde 12.00 uur. Entree: 2,50 euro. U bent van harte welkom.

'De Notenkraker'

19.15 uur | Theater Gooiland

'De Notenkraker' is een prachtig sprookjesballet op muziek van Tsjaikovski die de harten van jong en oud zal veroveren. De fabuleuze muziek die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende 'core de ballet' en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie. Het ballet wordt uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet. Dit gezelschap maakt al sinds 1874 producties in de bekende traditie van Oost-Europa.

Woensdag 12 december

Kerstconcert

11.45 uur | Grote Kerk

Woensdag 12 december 2018 geeft het Goois Ouderen Koor, onder leiding van Alexandra d'Espinoza, in de Grote Kerk in Hilversum een kerstconcert. Samen met pianist Henk van der Hoeven en een jonge violiste is er een warm en afwisselend programma.