Een leuk uitje: Winterfair op de Beukenhof

LOOSDRECHT De Beukenhof staat komende zaterdag in het teken van kerst. Dan is namelijk van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Winterfair in het Loosdrechtse verpleeghuis. Geniet van livemuziek, vind de mooiste (lokale) kerstcadeaus en laat een professionele foto maken bij de kerstboom in het herinneringsmuseum.

"De Winterfair is altijd een leuk uitje in eigen huis voor onze bewoners, maar ook voor de andere bewoners van Loosdrecht en omgeving", aldus Bianca Otten, coördinator Welzijn bij Inovum. "Er zijn diverse marktkraampjes van lokale ondernemers met sieraden, cadeautjes en kleding. Daarnaast is er livemuziek, een loterij met lokale prijzen, een levensgrote kerststal en je kunt een foto laten maken bij de kerstboom voor een originele kerstkaart."
Naast de kraampjes en activiteiten zijn er ook allerlei (lokale) lekkernijen. Eettentjes met erwtensoep, broodjes worst en poffertjes. Ook zijn er weer oliebollen.

Ieder jaar houden medewerkers en vrijwilligers van het verpleeghuis aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 24 een Winterfair. "Dankzij de sponsoring van vele lokale bedrijven en ondernemers is de Winterfair elk jaar weer een succes", aldus Otten. "Denk bijvoorbeeld aan de erwtensoep van Snackbar de Schakel en de loterijprijzen die we krijgen van winkels uit ons dorp. Ook onze bewoners dragen bij: we verkopen kerstcadeautjes die ze zelf maakten."


Kerstmarkt bij restaurant op het vliegveld

HILVERSUM Op het gedeeltelijk overdekte terras van restaurant Fly Inn bij Vliegveld Hilversum is in het weekend van 15 en 16 december een kerstmarkt. Er staan zo'n 35 originele marktkramen.

De markt is zowel zaterdag als zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Het betreft alweer de vierde editie van dit evenement.
Het bijzondere aan dit evenement zijn de locatie (aan het vliegveld met de gehele dag kleinschalig vliegverkeer), er is livemuziek én een koor treedt op. Voordeel is ook dat er voldoende (gratis) parkeergelegenheid is.

Kijk voor meer informatie op www.rc-productions.nl en klik op 'agenda' en 'markten'.