De Winter dient WOB-verzoek in over zwembad

HILVERSUM De soap over het in financiƫle ellende verkerende zwembad in Kerkelanden lijkt zich te verharden. Nadat wethouder Floris Voorink afgelopen week al forse kritiek uitte op het ondernemerschap van zwemschoolhouder Shiva de Winter, heeft De Winter nu een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur) ingediend.

Dit is volgens De Winter in deze situatie de enige oplossing. "Voorop moet komen te staan dat het zwembad openblijft en dat het zo spoedig mogelijk volwaardig kan draaien."(...) "Daarnaast moet boven water komen waar de tegenwerking vandaan komt en waar mogelijkheden liggen tot een schadeclaim aan het adres van de gemeente Hilversum."
De ondernemer, die voor 1 januari Autobedrijf Klokker uit zijn pand moet hebben uitgekocht om verder te mogen maar daar geen geld voor heeft, wil weten hoe het kan dat dit bedrijf al ruim achttien jaar gevestigd is in dit gebouw aan de Fransiscusweg en er nu uit moet.
Wethouder Floris Voorink besprak maandag met zijn ambtenaren de kwestie, maar een woordvoerder wil daar niets over kwijt.

15


Hilversummer speelt dag piano in trein Amnesty

HILVERSUM De kersverse recordhouder van het bespelen van alle zestien stationspiano's in Nederland, Hilversummer Ernesto Dennis, speelt komende maandag in een speciale trein van Amnesty International.

Hij doet dit in het kader van de 'dag van de rechten van de mens'. Dennis start op station Amsterdam CS en komt vervolgens langs diverse stations in Nederland. Dennis heeft voor de gelegenheid een speciale pianosong geschreven die hij opdraagt aan Amnesty.