Fietsenstalling komt in pand Bristol

hilversum Niet het oude V&D-gebouw, maar in de kelder waar nu nog de Bristol zit komt de door velen zo gewenste inpandige fietsenstalling. In de fietsenstalling is plek voor ongeveer 700 fietsen. De stalling is gratis.

Daarnaast komt er een openbaar toilet en wordt bekeken of er bijvoorbeeld een kluisjes- en buggyverhuur kan komen en of er kleine fietsreparaties kunnen worden uitgevoerd. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers. Het is overigens nog wel even wachten voordat de stalling opengaat. Bristol verlaat het pand ergens in de zomer van 2019. Enkele weken daarna moet de stalling opengaan.

Maar dat lange wachten is eigenlijk het enige probleem, geeft wethouder Arno Scheepers aan. Er waren meerdere opties, maar het pand aan de Zeedijk 33A is in zijn ogen het meest geschikt. De ruimte is niet te groot en niet te klein en ook de kosten passen binnen het budget: 375.000 euro. Dat bedrag is ook nodig om enkele aanpassingen te verrichten. De gemeente tekent een huurcontract van vijf jaar met een optie voor nog eens vijf jaar. Wie zijn of haar fiets wil stallen, komt binnen via de Herenstraat en verlaat de ruimte via de roltrap richting Zeedijk. Ook komt er een teller die aangeeft hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn.

5