Bijzonder beeld voor ijsicoon en zeilkampioen

LOOSDRECHT Burgemeester Freek Ossel van Wijdemeren heeft afgelopen week twee keer de Drijvende Kracht mogen uitreiken. Donderdag ontving zeilkampioen Kaj Moorman deze gemeentelijke waardering, een dag later was het de beurt aan actieve inwoner Jacob van der Meulen.

Het beeldje van deze zeilboot is er voor inwoners, instellingen of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Wijdemeren. De uitreiking van donderdag was tijdens de algemene ledenvergadering van de Gooise Watersport Vereniging De Vrijbuiter. Moorman (23) werd met zijn teamgenoten afgelopen zomer in Italië wereldkampioen ynglingzeilen 2018. Wat de prestatie uniek maakt, is dat het team een driedubbelslag heeft geslagen; niet alleen wonnen zij de wereldtitel en het Jeugd Wereldkampioenschap. Ook wonnen zij de Jan Herman Linge trofee.
Jacob van der Meulen is eigenaar van jachthaven De Uitkijk en een prominente, actieve en betrokken inwoner van de gemeente Wijdemeren. Hij is al 55 jaar lid van IJsclub de Loosdrechtse Plassen (IJLP). Dit jaar neemt hij afscheid na een voorzitterschap van maar liefst 39 jaar en een carrière van 47 jaar in het bestuur van IJLP.


Man opgelicht, vrouw meldt zich bij politie

HILVERSUM De vrouw die eerder dit jaar met de bankpas van een 65-jarige Hilversummer een duur horloge kocht en daarbij door de camera werd betrapt, heeft zich gemeld op het politiebureau. Haar rol in deze oplichtingszaak is onduidelijk.

Omdat de politie al een foto van haar online plaatste, is men nu vanwege de privacy terughoudend met het geven van informatie. Het is dus ook niet bekend waar de vrouw vandaan komt en waar precies ze zich heeft gemeld.
Afgelopen week plaatste de politie een getuigenoproep, nadat een Hilversummer afgelopen zomer het slachtoffer was van phishing, oplichting via e-mail. Het uiteindelijke schadebedrag: 8100 euro.
De man kreeg in juni een valse e-mail waarin werd gevraagd om zijn bankpas op te sturen naar een adres en op een website zijn pincode in te voeren. Enige tijd later bleek dat hij was beroofd.