De roltrap die straks leidt richting de fietsenstalling.
De roltrap die straks leidt richting de fietsenstalling. Foto: Bastiaan Miché

'Het centrum van Hilversum nog gastvrijer en fietsvriendelijker'

Vervolg voorpagina

De de laatste weken felbekritiseerde wethouder Arno Scheepers vindt nog altijd - ondanks de vondst van de inpandige fietsenstalling - dat er nu genoeg plekken zijn in het centrum om de fiets te parkeren. "Maar met het oog op de toekomstige groei van het aantal fietsers dat naar het centrum van Hilversum komt, vinden wij het belangrijk om nog meer parkeerplekken voor fietsers te realiseren."

En dus is de wethouder een tevreden man. "Dit draagt bij om het centrum van Hilversum nog gastvrijer en fietsvriendelijker te maken", meldt hij in een persverklaring van de gemeente. Bovendien geeft de overeenkomst van vijf jaar aan dat dit een oplossing is voor de langere termijn.
De ingang van de fietsenstalling komt dus aan de Herenstraat, waar nu een 'mysterieuze' deur is naast de oude Citybioscoop. De wethouder vertelt verder dat de verkeerssituatie op deze eenrichtingsverkeerweg veilig is. Mogelijk vinden er aanpassingen aan het wegdek plaats om de situatie nog veiliger te maken.

C&A-plein

Goed nieuws is er overigens ook voor de ondernemers aan het C&A-plein. Zij uitten onlangs hun onvrede over het weghalen van verkeerdgeparkeerde fietsen, omdat klanten daarom niet meer komen voor hun impulsaankopen. En zeker in de decembermaand is dit voor de ondernemers rampzalig. Momenteel staat er al het nodige leeg op het plein en de vrees is dat het aantal leegstaande winkels alleen maar toeneemt. Scheepers sprak onlangs met hen en vertelt nu dat er zo snel mogelijk zestien tijdelijke parkeerplekken komen op het plein. Hij bevestigt dat deze kant van het centrum - zeker sinds de opknapbeurt van het Marktplein - het zwaar heeft.