De traditionele Volkskerstzang in de Vituskerk.
De traditionele Volkskerstzang in de Vituskerk. Foto: Gooisch Fanfare Orkest

Donderdag 13 december

Dementie in Theater

18.30 uur | Theater Santbergen

De voorstelling is voor zorgprofessionals, mantelzorgers en verder iedereen die geïnteresseerd is. 'Dag Mama' is een muziektheatervoorstelling in Nederland en België. Ervaar wat dementie met uw naaste of cliënt doet en begrijp hoe u hiermee kunt omgaan.

Rebible

20.00 uur | Morgensterkerk

In het boek 'Rebible' doet Inez van Oord (van Happinez) verslag van het opnieuw gaan lezen van de Bijbel. Nieuwsgierig vraagt zij zich af: wat staat er eigenlijk? Welke betekenis kan het voor mij hebben? In de Morgenster gaan we de verhalen van de Bijbel lezen met behulp van dit boek. Een gespreksgroep vooral bedoeld voor mensen die de Bijbel niet of nauwelijks kennen, maar wel nieuwsgierig zijn. Van 20.00 tot 22.00 uur. Info: predikant@morgensterhilversum.nl.

Zaterdag 15 december

Repair Café

11.00 uur | De Riebeeck

Een keukenmachine, audioapparatuur, tuingereedschap, computer of kinderspeelgoed of kerstversiering kapot? Laat het repareren in het Repair Café. Het Repair Café-initiatief beoogt duurzaamheid door kapotte spullen een tweede leven te geven. Heb je geen kapotte spullen maar wil je gewoon langskomen om een kopje koffie te drinken met buurtgenoten, dan kan dat ook. Toegang is gratis, ook de reparatie wordt gratis uitgevoerd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Boswachter

14.30 uur | Natuurmonumenten

Wandel mee met de boswachter over de buitenplaatsen van 's-Graveland. Deze gezinswandeling is speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en duurt anderhalf uur. Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de 's-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Ontdek wie de bewoners van het bos zijn en hoe zij leven. De boswachter weet antwoord op al je vragen. Onderweg verzamel je allerlei spulletjes waarmee je na de wandeling, in het Bezoekerscentrum, iets leuks maakt. Meld je vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl.

Concert bij Kaarslicht

16.00 uur | Oude Kerkje

Op zaterdag vindt het traditionele Concert bij Kaarslicht plaats. Het Oude Kerkje in Kortenhoef vormt die middag een intieme en sfeervolle entourage waar liefhebbers kunnen genieten van een uur mooie muziek. De uitvoering wordt zoals altijd verzorgd door het bekende Hilversumse cellistenduo Judith Jamin & Sebastiaan van Eck. Ze spelen samen met Sebastian Koloski en Stephan Heber muziek voor 2, 3 en 4 celli. Toegang is 10 euro, inclusief een drankje na afloop. S.v.p. reserveren via de mail: sfvaneck@gmail.com.

Zondag 16 december

Familieconcert:

11.00 uur | MCO

Vier zangers en de pianist van het Groot Omroepkoor (alias Hilversum 5) brengen in de aanloop naar kerst een sfeervol programma. Christmas carols, vrolijke kerstliederen en winterse ballades: deze muzikanten draaien er hun hand (en hun stembanden) niet voor om.

Het licht van Dudok

16.00 uur | DAC

Laat u tijdens een rondleiding verrassen door de bijzondere lichteffecten in het wereldberoemde Raadhuis. U hoort alles over het kleur- en lichtplan van Dudok en beleeft de effecten. Na afloop een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Aanmelden: zie www.dudokarchitectuur.nl.

Volkskerstzang

19.00 uur | Vituskerk

Op zondag 16 december stroomt de Vituskerk in Hilversum rond 19.00 uur weer vol voor de traditionele Volkskerstzang. Medewerking is er dit jaar van Vocaal Ensemble Voices. De samenzang en het koor worden begeleid door het Gooisch Fanfare Orkest o.l.v. Joop Nijholt. Het orkest zal ook enkele kerst-intermezzo's ten gehore brengen. De meditatie wordt verzorgd door ds. Jetty Scheurwater. Zoals gewoonlijk zal burgemeester Pieter Broertjes de bijbellezing op zich nemen. De toegang is gratis.

Dinsdag 18 december

Inloopochtend Rozenkruis

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Dinsdag 18 december om 10.00 uur organiseert het Rozenkruis een inloopochtend. Maak op informele wijze kennis met het spirituele gedachtegoed van het Rozenkruis. Adres: Koninginneweg 41, Hilversum. Info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185.

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer is aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

'Grote Spoorwegwerken'

19.45 uur | Lopes Dias

Een presentatie over de werkzaamheden in de tunnels van Zwitserland aan de hand van foto's en tekeningen. Dit is een initiatief van de NVBS, ook niet-leden zijn welkom. Zwitserland heeft de afgelopen jaren enkele grote spoorwegwerken afgerond, waaronder de Flachbahn en de GotthardBasistunnel. Aan de hand van foto's en tekeningen brengt uw presentator de BLS Lötchbergtunnel, de SBB GotthardBasistunnel en de Vereina en Albula 11 tunnels van de Rhätische Bahn in beeld. Vanaf 19.15 uur zijn de zaal en bar open. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie nvbs.com.

Kerstlezing

20:00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 18 december om 20.00 uur organiseert het Rozenkruis een kerstlezing getiteld: 'De geboorte van de lichtmens in ons'. Adres: Koninginneweg 41, Hilversum. Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185.