Langs de kerstbomen in Pinetum

HILVERSUM Kerstmarkten, glühwein en kerstbomen zijn kenmerkend voor de maand december. Pinetum Blijdenstein heeft ook zo'n traditie en dat is de kerstboomrondleiding door de botanische tuin aan de Van der Lindelaan 125.

Zondag 16 december kunnen belangstellenden hiervoor naar het Pinetum komen. Om 14.00 uur start de tour in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. Rob van Gerner vertelt over de geschiedenis van de kerstboom door de eeuwen heen. Vervolgens neemt Paulien Frieling het gezelschap mee de tuin in en leidt de gasten langs de coniferen die als kerstversiering gebruikt worden.

De entree voor deze speciale rondleiding, inclusief een consumptie, bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen voor 3,50 euro naar binnen. De tuin is vanaf 12.00 uur open.


Laatste veiling van het jaar bij Van Zadelhoff

HILVERSUM Wie op zoek is naar kunst of antiek kan dit weekeinde ideeën opdoen bij Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties. Zaterdag 15 en zondag 16 december zijn de laatste kijkdagen van het jaar.

Op beide dagen kunnen bezoekers tussen 10.00 en 17.00 uur langskomen in het pand aan de Nieuwe Havenweg 53a. Het aanbod van de eindejaarsveiling is groot. Er zijn meer dan 2.900 kavels, zo laat Van Zadelhoff weten over de kunst- en antiekveiling.


Kerstconcert in het MCO

HILVERSUM Het Muziekcentrum van de Omroep is zondag 16 december het decor van een kerstconcert. Het optreden van leden van het Groot Omroepkoor begint om 11.00 uur.

Vier zangers en de pianist van het koor verzorgen dit muzikale optreden in het gebouw aan de Heuvellaan 33. Zij brengen een programma van een uur voor alle leeftijden met christmascarols, winterse ballades en vrolijke kerstliederen. Een kaartje plus een drankje kost 19,50 euro. Kinderen tot achttien jaar mogen gratis mee.