Robert Roest nieuwe trainer van Victoria

HILVERSUM De voetballers van Victoria krijgen volgend seizoen een nieuwe trainer. Robert Roest is door de club aangetrokken om van 'Uno', zoals het eerste genoemd wordt, een stevige eersteklasser te maken.

"We zijn erg blij dat we vanaf komend seizoen met Robert Roest kunnen gaan samenwerken", meldt Daan van der Heijden, bestuurslid en lid van de Technische Commissie. "Victoria heeft de ambitie om een stabiele eersteklasser te zijn. Deze ambitie willen we onder meer realiseren met onze sterke jeugd en innovatieve jeugdopleiding. Daar past de visie van Robert prima bij."

Roest is momenteel trainer van VV Almkerk, eveneens een zaterdageersteklasser. Hij is bekend als oud-profvoetballer van onder andere FC Utrecht. Dat is ook de club waar hij zijn trainersloopbaan begon. Elf jaar geleden startte hij daar als jeugdtrainer. Daarna was hij onder meer tweede assistent, eerste assistent van de hoofdcoach van het eerste en weer jeugdtrainer. In 2014 vertrok hij naar Almkerk waar hij momenteel hoofd opleidingen en hoofdtrainer is.

Dat betekent dat Stijn van 't Hooft, een ware Victoriaan, vertrekt. Zeven seizoenen lang was de voormalig eerste-elftalspeler trainer. Onder zijn leiding is de club opgeklommen naar de eerste klasse, waar de ploeg momenteel laatste is. Een paar weken terug is bekend geworden dat dit het laatste seizoen van Van 't Hooft is. De club is sindsdien voortvarend aan de slag gegaan en heeft snel Roest vastgelegd.


Structureel vandalisme in Anna's Hoeve

HILVERSUM De amfibieschermen in Anna's Hoeve worden stelselmatig gesloopt. Dat meldt de provincie Noord-Holland in de dinsdag verschenen nieuwsbrief van HOV 't Gooi.

Te pas en te onpas moet de provincie het folie herstellen van de schermen, die op meerdere plekken in het natuurgebied te vinden zijn. Sinds juni staan deze schermen daar die de veelbesproken kamsalamander en ringslangen moeten beschermen. In het bericht laat Haarlem weten het zat te zijn. Dat houdt in dat er aangifte is gedaan bij de politie.