Donkere wolken momenteel boven het nu gesloten restaurant.
Donkere wolken momenteel boven het nu gesloten restaurant. Foto: Bastiaan Miché

Fly Inn bij vliegveld Hilversum failliet

Het bij vliegveld Hilversum gelegen restaurant Fly Inn is failliet. Hoe nu verder, is voor alle betrokkenen de grote vraag. De eigenaar hoopt op een doorstart.

hilversum "Geen verrassing! Onvriendelijk personeel, men stond gewoon te roken bij open deur en eten ook zeker niet top. Het is echter een prachtige locatie, hoop dat er een goede nieuwe eigenaar met goed personeel in komt!" Het is een van de vele - vooral negatieve - reacties op de Facebookpagina van deze krant op het bericht dat restaurant Fly Inn, bij vliegveld Hilversum, failliet is verklaard.

Voor de duidelijkheid: Fly Inn maakt geen deel uit van het vliegveld. Freek Snels is sinds enkele jaren mede-eigenaar/bedrijfsleider van het restaurant, dat eigendom is van Aero BV. Dit is dan weer de bv van de vereniging AeroClub Hilversum Amsterdam (ACHA). De rechtbank Midden-Nederland verklaarde de horecagelegenheid eind november failliet en sinds vorige week woensdag zijn de deuren gesloten. Momenteel zijn er gesprekken met de curator over een doorstart, maar de uitkomst daarvan is nog onduidelijk.
Hoe het zover heeft kunnen komen? Snels houdt het aanvankelijk op een samenloop van omstandigheden en wil niet met modder gooien richting de ACHA. Vervolgens zegt hij dat er sinds de bestuurswisseling binnen die ACHA pakweg een jaar terug, veel is veranderd. Verder was er een collega uit de running vanwege een langdurige ziekte, maar deze persoon moest wel gewoon zoals dat hoort worden doorbetaald.

Ook waren er de afgelopen maanden al de nodige juridische kosten en was er sprake van achterstallig onderhoud aan het complex, dat wel weer - geeft ook Snels toe - op een fantastische locatie ligt. "Op een mooie zomerse dag is het daar heel leuk. Maar je kunt niet leven van die paar, al waren het er dit jaar wat meer, mooie dagen per jaar. En als je dan te veel tegenvallers hebt, verdampt je winst en kom je in de problemen. Bovendien is het lastig plannen. De ene keer is je terras bomvol en heb je personeel te weinig en de volgende dag zitten er een paar mensen en heb je personeel te veel. Echt zo'n jojo-effect."
Snels hoopt ondanks alle ellende toch weer aan de bak te kunnen in het restaurant, al is het maar voor zijn toch al wat oudere medewerkers. Die staan nu namelijk ook op straat. ACHA-bestuurslid en juridisch specialist Christian Goosmann hoopt eveneens dat het restaurant weer zo snel mogelijk open gaat, maar dan wel zonder Snels. Hoewel Goosmann meldt dat het faillissement is aangevraagd door een pensioenfonds en een vleesleverancier en dus niet door Aero BV, is de exploitant al sinds het begin in 2011 nooit bijgeweest met de huur. Altijd al was het duwen en trekken en rond de zomer van 2017 zijn er vanuit het bestuur (allemaal vrijwilligers) wel degelijk pogingen ondernomen om de problemen op te lossen. Echter, eind vorig jaar was de maat vol.
Er volgde de afgelopen maanden al het nodige juridische gedoe en een bodemprocedure liep nog, maar nu al is er dus de uitspraak. Goosmann voegt toe dat er alleen al over 2018 een huurachterstand is van zes maanden. Hij kraakt dan ook het betoog van Snels dat het lastig is om deze zaak te runnen. Immers, de locatie is 'A1-kwaliteit' en bovendien doet het iets verderopgelegen Café Moeke het wel prima. Het bestuur zal daarom op zoek gaan naar een 'goede' - aldus Goosmann - exploitant, zodat het restaurant het liefst voor 1 april - wanneer het vliegseizoen weer begint - open kan.