Links Arnoud Meijer.
Links Arnoud Meijer. Foto: Ted van der Meer

Wereldtop WUTTO hardbat in tafeltenniscentrum Hilversum

HILVERSUM Diverse toptafeltennissers zijn op 27 en 29 december van de partij tijdens het WUTTO Open NK en het wereldkampioenschap hardbat in tafeltenniscentrum Hilversum aan de Vaartweg. De lokale sterren Arnoud Meijer en Marleen Visser azen op de medailles.

De titelverdedigers op het 'goud' tijdens het WK zijn twee Nederlanders: Martin Groenewold en Ruby Tangerman. Ze behoren opnieuw tot de favorieten, maar vooral bij de mannen is de concurrentie moordend met spelers uit Zweden en Engeland en waarschijnlijk ook uit Duitsland, Frankrijk en België. Van Meijer wordt ook veel verwacht. De Hilversummer is vrijwel altijd goed voor één of meer medailles. Maar het echt grote resultaat, wereldkampioen enkelspel worden, is hem nog nooit gelukt. Wel was hij finalist.
Tijdens de wereldkampioenschappen zijn er meerdere categorieën. Er is zelfs ruimte voor spelers die niet op tafeltennis zitten, maar die weleens de sfeer willen proeven. De locatie leent zich voor een geweldig evenement. TTV Hilversum heeft de grootste accommodatie van Nederland en bij grote toernooien zelfs twee hallen met in totaal 22 tafels. Het NK, met minder deelnemers dan het WK, wordt waarschijnlijk in één zaal afgewerkt.
De toernooien zijn op 27 en 29 december van 10.00 tot 18.00 uur, met een mogelijke uitloop van één uur. De wedstrijden worden gespeeld in twee zalen achter het Gemeentelijke Gymnasium, Vaartweg 52. Publiek is van harte welkom. De entree is gratis.