Dieke op het podium met Boef en Paul de Leeuw.
Dieke op het podium met Boef en Paul de Leeuw. Foto: Frank Ebbe

Van krantenbezorger tot artiest

HILVERSUM Zenuwachtig was ze vooraf zeker, maar tijdens en helemaal na haar optreden in een vol Carré beseft Dieke Branderhorst dat een droom werkelijkheid is geworden. Samen met rapper Boef gaf de Hilversumse een stoer optreden. "Heel Carré ging uit zijn dak", jubelt Dieke nog na.

Na veel oefenen en repeteren was het afgelopen week zover: de opnames van het Knoop Gala. Tijdens dit bijzondere gala, dat zaterdagavond op NPO1 te zien is, spelen of zingen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Presentator van dienst is Paul de Leeuw.

Het optreden van Dieke met Boef was het slotnummer van de avond. Daarbij kreeg het duo ondersteuning van het Metropole Orkest. De twee hadden er duidelijk plezier in. De Hilversumse, die de afgelopen weken iedere dag repeteerde, zong mee op het nummer 'Habiba' en stal de show met haar blokfluit tijdens het nummer 'Krantenwijk'. Dit was extra leuk omdat Dieke ook in het echte leven een krantenwijk loopt: in Noord bezorgt zij De Gooi en Eembode.
Een paar dagen na het optreden geniet Dieke nog na en laat ze alles tot haar doordringen. "Ik was vooraf heel zenuwachtig, maar achter de schermen hebben ze me zo lief opgevangen. En ook Boef heeft me enorm goed geholpen."
Maar dat Paul de Leeuw haar na afloop een 9 plus gaf als cijfer, vond de bij Puur Smaeck werkzame Dieke helemaal bijzonder. "En dat in een vol Carré waar je na afloop dan een staande ovatie krijgt. Komende zaterdagavond is de uitzending. Dan moet iedereen kijken."