De Lichtjestocht bij de Morgenster.
De Lichtjestocht bij de Morgenster. Foto: Annette van der Vliet

Donderdag 20 december

Lichtjeswandeling

17.30 uur | Meentwerf

Tussen 17.30 en 18.30 uur openen diverse bijzondere plekken in de Hilversumse Meent hun deuren om Meentbewoners warm te begroeten. Wandel bijvoorbeeld langs de Meentwerf, de Wandelmeent, Beeldentuin Keigaaf, Kinderboerderij De Meent en de Grasmeent. Kies een korte of langere route voor een wandeling door het (schemer)donker, bewonder de lichtjes waarmee de wijk sfeervol versierd is en ontmoet andere Meentbewoners op bijna de donkerste dag van het jaar. In de Meentwerf serveren we vanaf 19.00 uur drankjes en soep in de gezellig ingerichte La Kantina.

Vrijdag 21 december

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in het ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Zaterdag 22 december

Chi Neng Qigong

11.00 uur | De Zoutkeet

Iedere zaterdag introductieles mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Zoutkeet (tegen gereduceerd tarief). De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkend instructeur. Opgave en info via 06-24 35 31 38 en adco90@planet.nl.

Kerstmusical

14.30 uur | La Rivièrestraat 9

Kinderen van 5 t/m 12 jaar spelen het verhaal 'De oude schildpad', gebaseerd op het prentenboek van Douglas Wood en Cheng-Kee Chee. Verschillende dieren, wind, water, rotsen en bomen vragen zich af wie of wat God is. Een oude schildpad helpt ze op weg. Bij het Apostolisch Genootschap, plaats voor religieus-humanistische zingeving, is de kerstmusical traditie. De uitvoering is elk jaar anders. De boodschap die zij aan elkaar en de bezoekers overbrengen is universeel en roept op samen te werken aan een mooiere wereld. Kom naar de try-out op 22 december 14.30 uur of de uitvoering op eerste kerstdag om 15.30 uur. Toegang is gratis.

Lichtjestocht

17.15 uur | De Morgenster

De start is vanaf de Morgensterkerk (Seinstraat 2). Onderweg ontmoet je engelen, herders en wijzen uit het oosten die vertellen of zingen over het kerstverhaal. Samen ga je op reis naar de kerststal in de Heilig Hartkerk aan het Dr. Kuijperplein, het eindpunt met onder andere warme chocolademelk. Daar zijn kerstliederen te horen tijdens het wachten op je start, en op film verbeeldt de Zandtovenaar het kerstverhaal. De wandeling is bij uitstek geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd met grootouders, ouders of andere begeleiders, maar iedereen is welkom! Vragen? Stel ze op lichtjestocht@morgensterhilversum.nl.

Maandag 24 december

Kerst in Hilversum 2018

17.00 uur | Marktplein

Kom kijken en luisteren hoe het kerstverhaal in zand wordt getekend. En zing mee met Suzanne van de Velde & Band. Dit jaar zal Gert Visscher ons meenemen op reis, van Nazareth naar Bethlehem. Kijk op www.kerstinhilversum.net voor meer informatie.

Dinsdag 25 december

Koffie-inloop

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Gratis babykleertjes

10.30 uur | De Geus

In wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg te Hilversum kunt u gratis babyspulletjes afhalen op elke dinsdagochtend en donderdagochtend. Tussen 10.30 uur 12.00 uur zijn er altijd vrijwilligers van ons wijkcentrum aanwezig. Er is geen registratie.

Woensdag 26 december

Rondleiding

13.30 uur | Raadhuis

Het Dudok Architectuur Centrum houdt een rondleiding door het raadhuis van Hilversum speciaal voor gezinnen. Aan de hand van verhalen vertelt de gids aan kinderen en volwassenen de leukste wetenswaardigheden over architect Dudok en neemt hen mee naar de bijzondere en grotendeels authentieke ruimtes. Om de kinderen extra te stimuleren goed rond te kijken in de ruimtes en te letten op details als vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen, krijgen zij een vragenlijst mee. De beklimming van de 45 meter hoge toren aan het eind van de rondleiding maakt de beleving voor jong en oud compleet. Aanmelden voor de rondleiding speciaal voor gezinnen is niet nodig. Meer informatie over de rondleidingen en de tarieven: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

De Woensdagmiddag Club

15.00 uur | De Koepel

De Woensdagmiddag Club is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot groep 8. Elke week doen we wat anders. Wij vragen 1 euro entree per kind. Hiervoor kopen wij materiaal en andere benodigdheden.

Donderdag 27 december

Open dag

9.00 uur | Gooisevuurwerkwinkel

Vuurwerkverkopers zijn verantwoordelijk voor goede voorlichting, vindt de Gooisevuurwerkwinkel in Hilversum. Op donderdag 27 december houdt de Gooisevuurwerkwinkel daarom een feestelijke open dag waarop veilig vuurwerk centraal staat. Voor de jeugd is tijdens deze dag extra aandacht. Zij kunnen uit handen van mascotte Tijl de Vuurpijl een vuurwerkdiploma ontvangen. De Stichting Vuurwerkcheck is aanwezig met voorlichtingsmateriaal en ook getrainde verkoopmedewerkers staan klaar om advies te geven over de aanschaf en veilig afsteken van vuurwerk.