Hilversummer breekt neus bij uitgaansgeweld

HILVERSUM Voor een 25-jarige Hilversummer eindigde een avondje stappen in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis. De man werd op de Schapenkamp mishandeld en brak daarbij zijn neus op meerdere plekken. Dat meldt de politie in een getuigenoproep.

Het tumult vond rond 3.00 uur plaats. De Hilversummer was uit geweest en liep via de Schapenkamp naar huis. Bij de stoplichten ter hoogte van het St. Aloysius College, hoorde hij iemand zijn naam roepen. Toen hij zich omdraaide werd hij meerdere malen vol op zijn oog en neus geslagen en kwam ten val. Zijn belager verdween spoorloos. In het ziekenhuis bleek dat de neus van de man op meerdere plekken was gebroken.


D66: 'Op naar vuurwerkvrij Hilversum'

HILVERSUM Hilversum kent technisch gezien twee vuurwerkvrije zones (het centrum). Daarbuiten mogen de inwoners vuurwerk afsteken. Als het aan D66 ligt, is dit in de toekomst omgedraaid. Dan is de hele gemeente vuurwerkvrij en zijn er een paar aangewezen zones waar de Hilversummers vuurwerk mogen afsteken. Geen goed idee, meent burgemeester Pieter Broertjes.

D66-raadslid Anne de Jong opperde dit idee tijdens de raadsvergadering toen het unaniem aangenomen nieuwe integraal veiligheidsplan onderwerp van gesprek was. De Democraat haalde aan dat Hilversum een van de landelijke voortrekkers is als het gaat om vuurwerkvrije zones. Dat mag in de nabije toekomst zelfs nog een stapje verder. De Jong stelde voor om onderzoek te laten doen naar een vuurwerkvrij Hilversum met 'afsteekzones'.
Uit de mond van de burgervader klonk dat het een mooi idee is, maar nauwelijks uitvoerbaar; zeker op het gebied van handhaving. Broertjes wees naar zijn collega in Antwerpen die enkele jaren terug besloten had dat er in de hele stad niets afgestoken mocht worden. "Het vuurwerk vloog alle kanten op en de burgemeester is er diezelfde nacht nog op terug moeten komen. Het landelijk debat in Den Haag had een goed middel geweest, maar het kabinet wil geen verbod op knalvuurwerk en laat het aan de gemeenten over."