Nieuwe topman bij Hilversum Marketing

HILVERSUM Het afgelopen jaar toch wel felbekritiseerde Hilversum Marketing heeft per 1 januari een nieuwe directeur. Jeroen Kreijkamp, geselecteerd uit maar liefst 28 kandidaten, is de opvolger van Anne Visser.

De 43-jarige Kreijkamp, voorheen onder meer wethouder in Utrecht, ziet de verbinding tussen bewoners en activiteiten van Hilversum Marketing als uitgangspunt voor citymarketing. "Met veel energie ga ik me inzetten voor de citymarketing van Hilversum. Samen met bewoners, ondernemers en andere partijen in Hilversum gaan we het netwerk vergroten en bouwen aan een sterke stad."
Kreijkamp volgt Anne Visser op. Zij was door de gemeente voor het jaar 2018 aangesteld als kwartiermaker om de organisatie van Hilversum Marketing op te starten. Het afgelopen jaar kreeg zij flink wat kritiek te verwerken. Zo was er sprake van een verziekte werksfeer - meerdere personeelsleden stapten op - en bovendien zou zij met cultuurwethouder Wimar Jaeger alles bepalen. Jaeger ontkende dat overigens.
Ook vanuit de politiek was er kritiek. Resultaten bleven uit en dat terwijl er veel geld naartoe gaat, vond een aantal oppositiepartijen. Maar volgens Visser is er het afgelopen jaar hard gewerkt om de Hilversumse citymarketingorganisatie goed in de steigers te zetten. "De basis is gelegd. Het platform groeit", zei zij in oktober in deze krant. Overigens was al lang voordat de negatieve berichten naar buiten kwamen bekend dat Visser binnen het jaar het stokje zou overdragen.


'Vuelta door Hilversum'

HILVERSUM Nu duidelijk is dat de Vuelta a España in 2020 in Utrecht begint, moet Hilversum van deze gelegenheid gebruik maken. Het CDA Hilversum stelt voor dat de route van een etappe door Hilversum gaat.

Volgens CDA-raadslid Gerben van Voorden is dit dé kans voor Hilversum om (inter)nationaal haar 'finest hour' te beleven'. Hij vraagt aan het college van burgemeester en wethouders om het hierover gesprek aan te gaan met de bestuurders van de provincie en de stad Utrecht. "Live de koers met beelden van het raadhuis, Mout en Landgoed Zonnestraal zullen de hele wereld overgaan. Een mooiere vorm van citymarketing lijkt bijna ondenkbaar."