Inwoners werden geïnterviewd.
Inwoners werden geïnterviewd. Foto: Studio Kastermans

Roland Holst maakt kans op Nationale Onderwijsprijs

HILVERSUM Leerlingen van het Roland Holst College zijn genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Dat hebben zij te danken door hun deelname (met de gemeente) aan het Smart City project (onder andere MediaMile) van Hilversum.

Honderdveertig leerlingen hebben bewoners geïnterviewd over hoe hun stad slimmer en leuker kan worden. Ook hielden 200 havo- en vwo-leerlingen een brainstormsessie in de Burgerzaal van het raadhuis. "Dat leek voor buitenstaanders een grote chaos, maar het was zorgvuldig opgebouwd. Met collega-docenten werken wij vanaf februari nauw samen in dit traject met de gemeente", aldus Hanke Wiegand, docent kunstgeschiedenis. De massale brainstorm leverde tientallen waardevolle ideeën op, waaronder het snapchatfilterproject. Een ander project waarin leerlingen en ambtenaren samenwerken richt zich op de herbestemming van het stationsgebied.

Wethouder Wimar Jaeger van Economie, Media en Cultuur is nauw betrokken bij deze samenwerking en is net als docent Wiegand enthousiast: "Het mes snijdt aan twee kanten. De gemeente krijgt voorstellen van jongeren die verfrissend en vernieuwend zijn en het Roland Holst College krijgt de kans om innovatief les te geven en de jeugd te betrekken bij wat er in hun omgeving gebeurt. De samenwerking met het Roland Holst laat zien hoe een enthousiaste school het gemeentebestuur helpt met buiten de gebaande paden denken. Zo bouwen we samen aan de stad."