De Hilversumse Ponyclub & Manege houdt een oliebollenrace.
De Hilversumse Ponyclub & Manege houdt een oliebollenrace.

Donderdag 27 december

Open dag

9.00 uur | Gooisevuurwerkwinkel

Vuurwerkverkopers zijn verantwoordelijk voor goede voorlichting, vindt de Gooisevuurwerkwinkel in Hilversum. Op donderdag 27 december houdt de Gooisevuurwerkwinkel daarom een feestelijke open dag waarop veilig vuurwerk centraal staat. Voor de jeugd is tijdens deze dag extra aandacht. Zij kunnen uit handen van mascotte Tijl de Vuurpijl een vuurwerkdiploma ontvangen. De open dag is vooral ook een gezellig uitje. Er is muziek en klanten kunnen genieten van oliebollen en warme chocolademelk. Op 1 januari staan de medewerkers van de Gooisevuurwerkwinkel weer klaar om vuurwerkafval in te nemen. Klanten krijgen bij het inleveren een kortingsbon voor volgend jaar.

Hilversum Verlicht

12.00 uur | DAC

In deze expositie tonen de drie finalisten van de Open Oproep Hilversum Verlicht hun ideeën voor de feestverlichting voor het centrum van Hilversum. Hun ontwerpen worden getoond in de context van de geschiedenis van feestverlichting in Hilversum van 1843 tot nu. De tentoonstelling is elke donderdag tot en met zondag te zien tussen 12.00 en 16.00 uur. Bezoekers worden van harte uitgenodigd hun mening te geven over de ontwerpen. De drie ontwerpen voor de nieuwe feestverlichting in Hilversum worden tot en met 7 januari 2019 tentoongesteld.

Music around the Fireplace

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 28 december

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Jaarlijkse oliebollenrace

16.00 uur | Ponyclub

De Hilversumse Ponyclub & Manege houdt vrijdag 28 december haar jaarlijkse oliebollenrace. De start voor de jeugdige deelnemers (tot 14 jaar) is om 16.00 uur met aansluitend daaraan de prijsuitreiking. Deelnemers vanaf 14 jaar starten om 19.00 uur. Iedereen (ook van buiten) is van harte welkom voor deelname, zowel aangespannen als onder het zadel. Er is glühwein en warme chocolademelk. Meld je aan op info@hilversumseponyclub.nl of 06-22152596.

Zaterdag 29 december

Kringloopmarkt

9.30 uur | Emtinckhof

De tweede editie van de kringloopmarkt in de hal van de Emtinckhof. U kunt zich aanmelden als deelnemer aan deze markt, deelname is gratis! Ook is er een kinderkringloopmarkt. Deelname is gratis. Aanmelden via emtinckhof@gmail.com. We maken er weer een gezellig evenement van met een ruim aanbod aan spullen en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Tot dan!

Chi Neng Qigong

11.00 uur | De Zoutkeet

Iedere zaterdagochtend is er de mogelijkheid om een introductieles, tegen gereduceerd tarief, te volgen. De les is van 11.00 uur tot 12.00 uur. Ervaar wat Chi Neng Qigong jou kan bieden. Wellicht kun je dan evenals andere deelnemers zeggen: 'Ik voel mij na afloop energieker' of 'Ik heb weer zin in de dag' of na langer beoefenen 'Ik ben soepeler en krachtiger geworden'. De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkend instructeur van het Chi Neng Qigong Instituut Nederland. Opgave via 06-24 35 31 38 of adco90@planet.nl. Info via www.praktijkgezondheidinbalans.nl of www.zoutkeet.nl.

Dinsdag 1 januari

Koffie-inloop

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koek) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Wijkcentrum De Geus is een gezellig trefpunt voor alle Hilversummers. Loop gewoon even binnen.

Baby-Geus

10.30 uur | De Geus

In wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg te Hilversum kunt u elke dinsdagochtend en donderdagochtend gratis babyspulletjes afhalen. Tussen 10.30 uur 12.00 uur zijn er altijd vrijwilligers van ons wijkcentrum aanwezig. Er is geen registratie.

Nieuwjaarswandeling

13.00 uur | Dorpskerk

Op nieuwjaarsdag gaan we een stevige wandeling maken rondom de Ankeveense Plassen. Mooie vergezichten over het spiegelende water, of zal er al ijs zijn? Waterdichte schoenen sterk aanbevolen! Deelname gratis, aanmelden niet nodig. Meer info op: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Woensdag 2 januari

De Woensdagmiddag Club

15.00 uur | De Koepel

De Woensdagmiddag club is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot groep 8. Elke week doen we wat anders. Wij vragen 1 euro entree per kind. Hiervoor kopen wij materiaal en andere benodigdheden.

Vrijdag 4 januari

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.