Afbeelding
Foto:

Van Wonderen Schoenmode en Ecco Store Hilversum

Het is inmiddels een begrip in Hilversum en omstreken en tevens een vaste waarde in de Leeuwenstraat: de Eccostore van Van Wonderen Schoenmode. Niet minder geliefd bij hun klanten die 'op grote voet leven' is de winkel ernaast, want als er iets is waarmee Van Wonderen zich onderscheidt is het de grote schoenenmaten. Voor dames met maten tussen 42 en 46 en heren tussen 47 en 52 is de keuze enorm. De familiezaak bestaat inmiddels 46 jaar.

"Het leuke aan mijn vak is dat het ieder seizoen weer anders is", vertelt eigenaar Wim van Wonderen. "De mode is constant in beweging, hoewel ik in die 46 jaar trends heb zien komen en gaan."
De in Amsterdam geboren Van Wonderen groeide op in de schoenenwinkel van zijn vader aan de Nieuwendijk. Eenmaal volwassen geworden, kwam hij in 1972 in Hilversum terecht, in de Leeuwenstraat die toen dé winkelstraat van het centrum was.
Naast de grote schoenen is Van Wonderen ook bekend als Eccostore. "Het loopcomfort is gewoon heel goed en het zijn schoenen gemaakt van een mooie kwaliteit leer. Wie eenmaal Ecco draagt, wil daarna niets anders. Het is haast verslavend”, lacht de eigenaar.
Naast hemzelf werken ook vrouw en kinderen in de winkel. Dochter Viola neemt het stokje steeds meer over en ook zoons Bastiaan en Paul maken deel uit van het familiebedrijf. Net als Wim zwierf de 39-jarige Viola van Wonderen als kind al rond in het magazijn van pa. Nu is zij vooral druk achter de computer met het onderhouden van de website en de levering van bestellingen. "Dan zie je dat er veel meer bij komt kijken dan alleen de juiste schoen voor iemand vinden", aldus Viola. "En anno 2018 is onze webwinkel niet meer weg te denken; de verkoop via internet maakt een substantieel deel uit van onze omzet."
Kijk voor de gehele collectie op ecco-schoenen.com en grotemaatschoenen.nl.