Flight Night Jump Party in de Clemenskerk.
Flight Night Jump Party in de Clemenskerk. Foto: Bastiaan Miché

Donderdag 3 januari

Koffie-inloop

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Vrijdag 4 januari

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8. U bent van harte welkom van 13.30 tot 15.30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Zaterdag 5 januari

Chi Neng Qigong

11.00 uur | Wijkcentrum de Zoutkeet

Iedere zaterdag introductieles mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Zoutkeet (tegen gereduceerd tarief). De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkende instructeur. Opgave en info via tel. 06-24353138 of adco90@planet.nl.

Flight Night Jump Party

18.00 uur | Clemenskerk

Op zaterdag 5 januari tussen 18.00 en 22.00 uur vieren we feest bij Flight Deck 53 in de Clemenskerk! Kom jumpen op de beats van de jonge getalenteerde dj's van de Gooise Muziekschool. Plus voor iedere jumper gratis snoep en een Slush Puppie.

Live Music Gospel Concert

20.00 uur | De Deur

Evangeliegemeente De Deur organiseert meerdere live concerten in 2019. Op 5 januari zal er live rap zijn, Judith Brunnekreef (R&B)en de band Takin' the Land zal optreden (singer-songwriter). Zaal open vanaf 19.45, toegang gratis. Info 06-51507971.

Zondag 6 januari

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand houdt Miranda van den Eijnden van Artesia een wandeling door het bos, voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook geweest is. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van de Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. Kosten voor deelname zijn € 10,00 (contant). Zie ook www.praktijkartesia.nl.

Maandag 7 januari

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Het je zin om in een koor te zingen? Misschien wat drempelvrees, maar wil je het toch wel eens uitproberen? Kom dan eens kijken bij het Kantelkoor. We zingen eenvoudige, meerstemmige, klassieke muziek. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 8 januari

Babykleertjes/peuterspullen

10.30 uur | De Geus

In wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg te Hilversum kunt u gratis babyspulletjes afhalen op elke dinsdagochtend en donderdagochtend.Tussen 10.30 uur 12.00 uur zijn er altijd vrijwilligers van ons wijkcentrum aanwezig. Er is geen registratie.

Dinsdag 15 januari

Spoorwegindustrie Indonesië

19.45 | Lopes Dias

In de jaren tachtig van de vorige eeuw begon de geschiedenis van de spoorwegindustrie in Indonesië op te bloeien. Professor B.J. Habibie, toenmalig minister van Technologie, had een rijke visie voor de industriële toekomst van Indonesië. De spoorwegindustrie was een van de belangrijke pilaren in zijn plannen. Om dit te realiseren toverde hij de oude locomotiefwerkplaats in Madiun om tot een eenvoudige fabriek. De fabriek kreeg de naam: PT Industri Kereta Api (INKA). Na een ontwikkeling van jaren is de droom van Prof. Habibie werkelijkheid geworden. Van een heel eenvoudige fabriek, is INKA nu een belangrijke en zelfs de enige spoorwegindustrie in Zuid Oost Azië. Deze presentatie wordt gegeven door de heer Widoyoko en gaat over de geschiedenis van de spoorwegindustrie in Indonesië. De bijeenkomst is een initiatief van de NVBS. De entree is 2,50 euro. Zie ook www.nvbs.com.

Innerlijk luisteren

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 15 januari is er een bezinningsbijeenkomst in de tempel van het Rozenkruis getiteld: Innerlijk luisteren, bestemd voor ieder die zich daartoe aangetrokken voelt. Het begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 20.45 uur. Na afloop is er nog gelegenheid voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Je wordt verzocht zo mogelijk een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.Toegang vrij. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum.

Zondag 20 januari

Dikkie Dik & Ik

10.30 uur | Theater Gooiland

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken - of juist druk over de toetsen van de piano rent en hop, in de gordijnen springt, om daarna je nagels eens flink te scherpen aan de leuning van de bank. In 'Dikkie Dik & Ik' mag het allemaal. De oranje kater is jarig. Dat vieren we met een theaterervaring die al begint zodra je Theater Gooiland binnen stapt. In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. De tickets bedragen €15,25 per stuk en zijn te bestellen via Theater Gooiland.

Donderdag 24 januari

Muzikale ontmoeting

15.30 uur | Viore

Bij Viore, centrum voor iedereen die leeft met kanker, is er een muzikale ontmoeting. Concertpianist Arthur Bouma brengt werken van verschillende componisten ten gehore. Toegang is gratis.