Samen deelden de twee veiligheidspakketten uit.
Samen deelden de twee veiligheidspakketten uit. Foto: Bastiaan Miché

Broertjes en Witbaard samen in actie voor vuurwerkveiligheid

HILVERSUM De strijdbijl is begraven. Dat lieten burgemeester Pieter Broertjes en vuurwerkhandelaar Johan Witbaard zaterdag op de markt zien. Na jaren met elkaar in de clinch te hebben gelegen over de vuurwerkvrije zone in het centrum en de gevolgen daarvan deelden beiden vuurwerkbrillen uit.

Veiligheid is geboden bij het afsteken van vuurwerk. Daar moet aandacht voor zijn. Die mening delen Broertjes en Witbaard. Tevens zijn beide heren van mening dat illegaal vuurwerk de voornaamste aanleidng is van ongelukken bij het afsteken van vuurwerk. Vanuit die gezamenlijke optiek was het duo zaterdag actief op het Marktplein om vuurwerkpakketten met daarin vuurwerkbrillen, oordoppen, afsteeklonten en flyers uit te delen aan het winkelend publiek.
"Elk jaar vallen er weer gewonden door vuurwerk. Soms kan letsel voorkomen worden door vuurwerk 'veilig' af te steken", gaf de burgemeester aan. Samen met de vuurwerkhandelaar vindt hij dat illegaal vuurwerk vaak de aanleiding is voor ongelukken.
Na jarenlang gedoe, waaronder juridische procedures vanwege omzetderving door de vuurwerkvrije zone, hebben Broertjes en Witbaard het verleden nu achter zich gelaten, ook al denken beiden anders over de zones maandag op dinsdag in het hart van het centrum. "Ik besloot toenadering te zoeken", aldus de vuurwerkhandelaar met een zaak aan de Stationsstraat. "Tegenover elkaar staan heeft mijns inziens geen nut."