Opnieuw meer bezoekers naar Top 2000-café

HILVERSUM Opnieuw heeft het Top 2000-café meer bezoekers dan ooit getrokken. Tussen kerst en oudjaarsdag kwamen er ditmaal 32.000 mensen naar de kleine kroeg in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Het café blijft daarmee winnen aan populariteit. De kaarten á 3 euro om een half uur binnen te mogen zijn in de kroeg waren steeds binnen een mum van tijd weg. Bezoekers waren bereid lang te wachten in en rond het museum aan de Media Parkboulevard 1. De wachttijden bedroegen soms zelfs acht uur. Daar komt zelfs De Efteling niet aan. In 2017 kwamen 31.000 betalende gasten naar het Hilversumse museum om de uitzending van NPO Radio 2 bij te wonen. Dat was een fikse verbetering van het jaar ervoor toen er 28.962 bezoekers op afkwamen.

Met die 32.000 bezoekers in de laatste week van 2018 eindigde de bezoekersteller over het hele jaar ruim boven de 200.000. Dit is geen record. Nog altijd is 2014 het topjaar voor het Nederlands instituut. Toen kwamen er zo'n 265.000 mensen langs.

De meer dan 200.00 bezoekers van het afgelopen jaar is gehaald door onder ander de langdurige tentoonstelling van 'Nieuws of Nonsense: #demediamindfuck'. Hierin besteedde Beeld en Geluid aandacht aan nieuwsmedia in verwarrende tijden van fake news en filterbubbels. Vanaf vrijdag 8 februari is de nieuwe tentoonstelling 'Serieus Grappig' te zien. Deze expositie toont de rijke geschiedenis van de Nederlandse satire aan met onder meer bijdragen van Van Kooten en De Bie, Arjan Lubach en Koefnoen.