In Lopes Dias is een bijeenkomst over de spoorwegindustrie in Indonesië.
In Lopes Dias is een bijeenkomst over de spoorwegindustrie in Indonesië. Foto: W. Widoyoko

Zaterdag 12 januari

Gijs Scholten van Aschat

20.00 uur | De Kruisdam

Gijs Scholten Van Aschat vertelt over Shakespeare en zijn tijd, betrekt het publiek er ook bij en speelt scenes uit zijn stukken. Hamlet, Richard II en III en Othello komen voorbij. Zie ook www.hilversumsemeent.nl.

Zondag 13 januari

Expositie

10.00 uur | Regenboogkerk

In de Regenboogkerk is vanaf 6 januari een foto-expositie van Fok de Boer te zien. Het blijkt mogelijk om van talrijke religies overal ter wereld dagelijks de beleving waar te nemen en vast te leggen. Uit zijn foto's is voor deze expositie een selectie gemaakt rond het thema: hedendaagse devotie. In deze expositie worden een beperkt aantal aspecten van deze belevingen belicht. Openingstijden: alle zondagen van circa 11.15-12.15 uur en alle dinsdagen van 10.00 - 12.00 uur.

Eenouder Netwerk

10.00 uur | Lopes Dias

Onder het genot van een kopje koffie of thee in contact komen met andere alleenstaande ouders terwijl de kinderen vermaakt worden. Gewoon voor de gezelligheid, het delen van ervaringen of het vergroten van je netwerk.

Universele Eredienst

11.00 uur | Soeficentrum

'Wat de wereld nodig heeft' is het onderwerp van de toespraak die Saraswati de Vries zal houden. Naast het houden van haar toespraak zal zij ook spelen op haar harp. Er worden teksten gelezen van de wereldreligies. Na afloop welkom om na te praten.

Bingo

14.00 | De Zoutkeet

Op zondag 13 januari is er weer een gezellige bingo voor alle liefhebbers. Met lekkere hapjes.

Maandag 14 januari

Open snelschaaktoernooi

19.30 uur | Marktplein

Wie is de beste schaker van Hilversum? Deze vraag staat centraal op maandagavond 14 januari in brouwerijcafé Mout. Inzet is een wisselbeker voor de winnaar van dit Open Snelschaaktoernooi Hilversum. Het toernooi is een vervolg op het evenement van vorig jaar dat samenviel met een speeldag van Tata Chess waarbij de mondiale schaakelite Beeld en Geluid aandeed. Het is een open toernooi voor iedere schaakliefhebber (vanaf 18 jaar). Deelname is gratis. Inschrijven is mogelijk via www.hsgopen.nl.

Filmvertoning

19.30 | Bibliotheek

Iedere maand vertoont het SCENECS International Debut Film Festival in samenwerking met Bibliotheek Hilversum een bijzonder filmblok in het theater. Deze maand wordt de film Onomkeerbaar van regisseur Maaike Broos vertoond. Deze documentaire, die het verhaal vertelt van drie vrouwen en hun leven na het overwinnen van kanker, werd genomineerd voor de Dutch Golden Stone Award in de categorie beste documentaire en won de publieksprijs. Broos is aanwezig bij de vertoning en zal na de film in gesprek gaan met het publiek. Kosten: € 5,00.

Duurzaamheid

20.00 | Kapel

Dr. Sybren Drijfhout zal een klimatologisch betoog houden met een profetische visie vanuit een wetenschappelijke invalshoek. De Bijbelse Jona komt aan de orde, maar ook de hedendaagse profeet en geschiedschrijver Noah Harari. Hoe staat het er met ons Nederland over honderd jaar voor? Houden wij onze voeten droog met de voortdurende verhoging van de zeespiegel? Locatie is De Kapel aan de 's-Gravelandseweg 144. Toegang gratis - vrije collecte na de lezing. Informatie: www.dekapel.nu.

Dinsdag 15 januari

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Gratis babykleertjes

10.30 uur | Wijkcentrum de Geus

In wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg te Hilversum kunt u gratis babyspulletjes afhalen op elke dinsdagochtend en donderdagochtend.Tussen 10.30 uur 12.00 uur zijn er altijd vrijwilligers van ons wijkcentrum aanwezig. Er is geen registratie.

Spoorwegindustrie Indonesië

19.45 uur | Lopes Dias

Deze presentatie wordt gegeven door de heer Widoyoko en gaat over de geschiedenis van de spoorwegindustrie in Indonesië. De bijeenkomst is een initiatief van de NVBS. De entree is € 2,50; ook niet-leden zijn welkom! Voor meer informatie: www.nvbs.com.

Innerlijk luisteren

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Dinsdag 15 januari is er een bezinningsbijeenkomst in de tempel van het Rozenkruis getiteld: Innerlijk luisteren. Toegang vrij. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185.

Donderdag 17 januari

Lange wandeling

11.00 | Viore

Op de derde donderdag van de maand wordt er een lange wandeling gemaakt vanuit Viore (zonder begeleiding). Vanaf 10.30 uur is er koffie/thee in de huiskamer. Om 11.00 uur vertrekken we met een groep voor een flinke wandeling. Graag van tevoren aanmelden via vrijwilligers@viore.org of bel 035-6853532. Zie ook https://www.viore.org/programma.

Dat is geen kunst!!!

15.30 uur | St. Joseph

In zes lessen neemt kunsthistorica Diana Kostman u mee langs de meest opzienbarende revoluties binnen de moderne kunst. Van de schok van Manets aanstootgevende 'Déjeuner sur l'herbe' in 1863 tot en met de zelfvernietigende kunst van Banksy in 2018.