Duurzaamheid centraal bij Kapellezing

HILVERSUM 'Hoe lang is Nederland nog houdbaar?' Dat is de vraag die dr. Sybren Drijfhout maandag 14 januari aan de orde stelt tijdens de Kapellezing over duurzaamheid. Het programma begint om 20.00 uur.

Hoe staat Nederland er over honderd jaar voor? Houden wij onze voeten droog met de voortdurende verhoging van de zeespiegel? De gastspreker houdt maandag in de kerk aan de 's-Gravelandseweg 144 een klimatologisch betoog met een profetische visie vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Aan de orde komen hierin onder meer de Bijbelse Jona en de hedendaagse profeet en geschiedschrijver Noah Harari.

Drijfhout is in 2015 benoemd als bijzonder hoogleraar dynamica van het klimaat. Hij bekleedt de Buys Ballot leerstoel; een bijzondere leerstoel van natuur- en sterrenkunde. Hij is verbonden aan het KNMI en tevens onderzoeker op het gebied van klimaatdynamica en hoogleraar Fysische Oceanografie aan de Universiteit van Southampton.

De toegang tot de Kapellezing is gratis, wel vindt er na afloop een collecte plaats.


Maandfilms van Scenecs weer in bieb

HILVERSUM Ook in het nieuwe jaar gaat het Scenecs International Debut Film Festival door met een maandelijkse filmvertoning in Bibliotheek Hilversum. Maandag 14 januari staat de volgende op de rol: de Nederlandse documentaire 'Onomkeerbaar'.

De docu van regisseur Maaike Broos komt als eerste voorbij in 2019. 'Onomkeerbaar' vertelt het verhaal van drie vrouwen en hun leven na het overwinnen van kanker. De regisseur is maandag aanwezig en gaat na de vertoning in gesprek met het publiek.

'Onomkeerbaar' werd enkele jaren geleden tijdens het Scenecs-gala genomineerd voor de Dutch Golden Stone Award in de categorie 'Beste documentaire'. Broos won de publieksprijs.

De filmvertoning van Scenecs is in het theater van de bibliotheek aan de 's-Gravelandseweg 55. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten bedragen 5 euro.