Media Park in nieuwe handen

HILVERSUM Het Media Park is verkocht. Dinsdag is bekendgemaakt dat Pinnacle de nieuwe eigenaar is van dit creatieve industrieterrein. Nu dit complex in nieuwe handen is, is de verwachting van de gemeente dat de weg vrij is voor de ontwikkeling van het Media Park 2.0.

Vastgoedonderneming Pinnacle, waar prins Bernhard jr. een van de eigenaren/bestuurders is, heeft het Media Park met zo'n 150.000 vierkante meter gekocht van Europa Capital, eigenaar van Media Park Enterprise. Wethouder Wimar Jaeger is blij dat de deal rond is.
Hij stelt zelfs dat de veelbesproken ontwikkelde visie voor het Media Park, gepresenteerd in september, een duidelijke bijdrage heeft geleverd bij de verkoop van het bedrijventerrein. "Het is positief dat de ontwikkelde visie op het Media Park een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft de gewenste impuls gegeven aan het verkoopproces", meldt Jaeger.
Met Pinnacle meent Jaeger een samenwerkingspartner te hebben gevonden waarmee het Media Park te ontwikkelen is tot de hotspot die hij voor ogen heeft. Transformatie van het terrein is hard nodig om het park toekomstbestendig te maken. Hiervoor heeft de gemeente samen met UN Studio's meerdere scenario's uitgewerkt. Dit 'inspiratiedocument' leidde tot veel ophef vanwege onder meer een weg over de hei, enorme bouwhoogtes en een kabelbaan.