Stemmen kan nu: wie is de beste politicus?

HILVERSUM Vier zijn er wethouder, zeven raadslid. Vijf zijn er vrouw en zes man. Zes van hen vertegenwoordigen een collegepartij en vijf zitten in de oppositie. Bij elkaar elf politici maken dit jaar kans op de publieksprijs voor Hilverums politicus van het jaar, een initiatief van de Gooi en Eembode in samenwerking met Politiek Debat Hilversum. De stembussen voor deze verkiezing zijn nu geopend.

Voor deze editie heeft de vijf leden tellende jury, bestaande uit twee verslaggevers van deze krant en vertegenwoordigers van het Politiek Debat en Hilversum Verbonden, uiteindelijk elf politici genomineerd. Daarbij valt op dat geen een van de genomineerden deel uitmaakt van de grootste partij in de gemeenteraad en de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar, Hart voor Hilversum.

Wie er wel zijn genomineerd staat op pagina 2 van deze krant en op www.politiekdebathilversum.nl. Stemmen kan op die website tot maandag 21 januari. Volgende week al wordt in deze krant een top drie (in willekeurige volgorde) bekendgemaakt. De week erop volgt de definitieve top drie. Een van hen krijgt zaterdag 26 januari de prijs voor de beste Hilversumse politicus van het jaar.

2


Goed jaar voor Museum en Filmtheater

HILVERSUM 2018 was een goed jaar voor het Filmtheater en Museum Hilversum. Het filmhuis aan de Herenstraat trok 130.000 bezoekers, het museum een recordaantal van 40.000 kunstliefhebbers.

'The Post' was met bijna 6.000 bezoekers de best bezochte film. Publieksfavoriet is 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.