Vragen over convenant vrachtwagens

HILVERSUM Het is nog altijd onduidelijk of en op welke manier het inmiddels verlopen convenant - om grote vrachtwagens met een bestemming buiten de regio te weren van de Hilversumse buitenring - een vervolg krijgt. Verkeerswethouder Annette Wolthers heeft de kwestie - nadat de lokale SP eind vorig jaar al vragen hierover stelde - inmiddels wel op de regionale agenda gezet.

Al in 2013 bereikte de regio Gooi en Vechtstreek een akkoord voor drie jaar met de landelijke vervoersorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Eigen Vervoerders Organisatie (EVO). Daarin werd onder meer afgesproken dat het doorgaande vrachtverkeer in de nachturen zo min mogelijk gebruik zou maken van de Diependaalselaan en de Johannes Geradtsweg.
Maar inmiddels zijn we bijna zes jaar verder, constateert ook de provinciale SP. De provincie was immers ook nauw betrokken bij het convenant. Statenlid Wim Hoogervorst wil daarom van Gedeputeerde Staten weten of er een nieuw convenant komt. Grote vraag is ook of het drie jaar durende project als geslaagd kan worden beschouwd. En mocht er een nieuw convenant komen, is dit volgens de socialist dé kans om afspraken te maken met de vervoersector voor duurzaam transport en beperking of zelfs ombuiging van de enorme verkeersaantallen in de provincie.


Bushaltes (72) in Hilversum krijgen beurt

HILVERSUM Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland kan de gemeente Hilversum 72 bushaltes toegankelijker maken. Haarlem schenkt bijna drie ton om dit klusje te kunnen klaren.

Hilversum ontvangt om precies te zijn 295.700 euro van de provincie. Dit geld is bedoeld om de ruim zeventig bushaltes die nog onvoldoende toegankelijk waren voor mensen met een visuele beperking en mensen die minder mobiel zijn de komende twee jaar aan te pakken.
Volgens de richtlijnen heeft een toegankelijke halte een perron van 18 centimeter hoog, is minimaal 1,50 meter breed en minimaal 10 meter lang. Verder heeft zo'n halte ribbeltegels en is het perron vrij van obstakels. De gemeente meldt dat de afgelopen jaren al veel haltes toegankelijk zijn gemaakt.