De brand bij Thais restaurant Roeng Reang aan de Langestraat.
De brand bij Thais restaurant Roeng Reang aan de Langestraat. Foto: Bastiaan Miché

'Geen aanwijzingen dat we te maken hebben met pyromaan'

De politie heeft nog altijd niemand kunnen oppakken voor een van de verschillende branden van de laatste weken in Hilversum.

HILVERSUM De branden van eind december en vorige week donderdag, die zeer waarschijnlijk alle zijn aangestoken, lijken niet te zijn veroorzaakt door een pyromaan. "We hebben in ieder geval geen aanwijzingen of enig vermoeden dat we daarmee te maken hebben", meldt een politiewoordvoerder.

De afgelopen vier weken waren er in Hilversum drie branden waarbij brandstichting de oorzaak is (in ieder geval lijkt het erop). Vrijdag 21 december was er brand in waterpijpcafé Rotana Lounge aan de Larenseweg en 26 december was het raak bij Castanea Bedrijfsmakelaars op het Arenapark. Bij die eerste brand was één persoon weggerend, meldde de politie destijds.
Na een relatief rustige jaarwisseling ging het vervolgens afgelopen donderdag opnieuw mis. Toen was het foute boel bij het Thaise restaurant Roeng Reang aan de Langestraat. Opvallend: bij het ernaast gelegen Theehuis Sahara probeerden de daders een ruit te vernielen. Een getuige heeft twee mannen op een scooter zien wegrijden.
Nu voegt de politie toe dat onduidelijk is of het vernielen van de ruit een poging brandstichting was. Het onderzoek is gaande. Er is echter nog niemand opgepakt. De voorlopig enige overeenkomst tussen de drie branden is dat er eerst een ruit is vernield en dat daarna brand uitbrak. "De oorzaak van de brand was bij elk incident op een andere manier", aldus de woordvoerder.