Dikkie Dik in Gooiland.
Dikkie Dik in Gooiland. Foto:

Donderdag 17 januari

Gastchef Alain Caron

18.00 uur | Lakes Bar & Kitchen

Lakes organiseert, als start van een nieuwe traditie bij Lakes, een speciale avond met topkok Alain Caron. Alain kookt met chef Yoeri van Slooten en zijn brigade. Een feestelijke avond met een bijzonder 5-gangenmenu. Reserveren verplicht

Vrijdag 18 januari

Buren-voor-burenconcert

20.15 uur | De Morgenster

Het buren-voor-burenconcert is inmiddels niet meer weg te denken uit de serie Seinconcerten. Musici uit de buurt bundelen hun krachten met internationale gasten. Dit keer wordt het een Spaanse avond met klassieke muziek en opzwepende flamenco. Tania Kross is een van de artiesten die op het programma staan.

Zaterdag 19 januari

Celloconcert

15.30 uur | De Kapel

Het programma bestaat onder andere uit werken van Jean-Baptiste Barrière, Johann Sebastian Bach en David Popper. Meer info op www.dekapel.nu of www.bladmuziekonline.com.

Zondag 20 januari

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

In Wijkcentrum Lopes Dias is er op zondag 20 januari weer een grote rommelmarkt. Voor goedkope spullen kunt u rondneuzen bij de vele verkopers. De markt is van 10.00-15.00 uur. Lopes Diaslaan 21.

Expositie

10.00 uur | Regenboogkerk

Foto-expositie van gemeentelid Fok de Boer. Uit zijn foto's is voor deze expositie een selectie gemaakt rond het thema: 'Hedendaagse devotie'. In deze expositie wordt een beperkt aantal aspecten van deze belevingen belicht. In de vitrine en op sokkels zal werk getoond worden van lintzaagkunstenaar Maurice Aussems. Openingstijden: alle zondagen van ca. 11.15-12.15 uur en alle dinsdagen van 10.00-12.00 uur.

'Dikkie Dik & Ik'

10.30 uur | Theater Gooiland

In 'Dikkie Dik & Ik' mag het allemaal. Want het is feest! De oranje kater is jarig. Dat vieren we met een theaterervaring die al begint zodra je Theater Gooiland binnenstapt. Doe je mee? In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en een gezonde dosis humor de wereld van Dikkie Dik tot leven. De tickets voor deze voorstelling bedragen € 15,25 per stuk en zijn te bestellen via Theater Gooiland.

Familiebingo

14.00 uur | De Koepel

Een gezellige familiebingo op zondag 20 januari. Voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Niemand gaat met lege handen naar huis. Van 14.00-16.00 uur en een kaart kost 4 euro, incl. hapjes. Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a.

Maandag 21 januari

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Het je zin om in een koor te zingen? Misschien wat drempelvrees, maar wil je het toch weleens uitproberen? Kom dan eens kijken bij het Kantelkoor. We zingen eenvoudige, meerstemmige, klassieke muziek. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 22 januari

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Hulp bij administratie

15.30 uur | De Kleine Lelie

Overziet u het niet meer zo goed ? Het project WEG&WIJS is dinsdags aanwezig in de Kleine Lelie om u te helpen zicht te krijgen op uw eigen (financiële) administratie. Samen weten we meer. 15.30-17.00 uur, gratis en zonder afspraak.

Energie besparen

20.00 uur | Koeleman

Wilt u graag energie besparen met uw VvE, maar kunt u hierbij onafhankelijk professioneel advies gebruiken? Kom dan naar de gratis en vrijblijvende informatieavond voor VvE's door HET. Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van acht. En onderdeel van een ondersteuningstraject van twee jaar waar VvE's aan kunnen deelnemen. Aanmelden kan via jeroen.pool@hetcooperatie.nl. Maar u kunt natuurlijk ook eerst de kick-offbijeenkomst vrijblijvend bijwonen en daarna beslissen.

Donderdag 24 januari

Moment voor mantelzorgers

13.00 uur | Viore

Elke donderderdagmiddag is er bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker, een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen voor een kop koffie of thee, onze gastvrouwen/heren staan klaar.

Zaterdag 26 januari

Gratis naar Kassa!

18.00 uur | Mediacentrum

Kom iedere zaterdag gratis naar de liveopname van Kassa in het Mediacentrum op het Media Park. Bestel je tickets op tvtickets.nl en voer bij de tweede stap de kortingscode GOOIAGENDA in. Hierdoor worden de tickets helemaal gratis. Minimumleeftijd: 16 jaar.

Pink Floyd Project

20.15 uur | Theater Gooiland

Tien muzikanten. Hits als 'Comfortably Numb', 'Wish You Were Here' en 'Shine On You Crazy Diamond'. Zaterdag 26 januari komt Pink Floyd Project naar Gooiland met 50 jaar Pink Floyd. Een unplugged theaterconcert waarin de magie van de Nederlandse optredens van de iconische band naar het theater wordt gebracht. Zie www.gooilandtheater.nl.