In de verdere ontwikkeling van de Media Mile heeft Wimar Jaeger alle vertrouwen.
In de verdere ontwikkeling van de Media Mile heeft Wimar Jaeger alle vertrouwen. Foto: Bastiaan Miché

Visiedocument Media Park behelst meer dan weg over de hei

HILVERSUM Hoe zit het nu precies? Dat wilde de PvdA weten van wethouder Wimar Jaeger, want het duizelt de partij voor de ogen als het gaat om een weg over de hei naar het Media Park. En is nu geprobeerd bouwhoogtes weg te moffelen in het visiedocument van UN Architects?

Dat deze elementen uit de visie het nieuws domineren is vooral een keuze van de media, vindt de wethouder. Het opgestelde document, dat anderhalf jaar in beslag heeft genomen om het te schrijven, behelst veel meer. "Uw vragen gaan niet over stukken die ik u heb toegestuurd, maar over stukken die u in de krant heeft gelezen", reageerde Jaeger met tegenzin op de vragen van PvdA-fractievoorzitter Femke van Drooge.

"Ik spreek als wethouder. Het voltallige college, dat hebben we in het coalitieakkoord gezet, wil dat er een breed onderzoek naar totale bereikbaarheid van Hilversum komt. Daarin worden alle opties onderzocht", sprak de D66'er. In de visie komt een scala aan mogelijkheden voorbij. Daarin zijn geen heilige huisjes. Eén daarvan is een weg over de hei, maar daar is politiek en maatschappelijk geen draagvlak voor. Jaeger en zijn partij D66 willen ook geen asfalt door de natuur.
Wat Jaeger betreft, ligt de focus - zeker in de media - totaal verkeerd. Het is belangrijk dat er gewerkt wordt aan een Media Park 2.0. Het bedrijventerrein moet nodig toekomstbestendig worden gemaakt, want dat is bijvoorbeeld belangrijk voor de (lokale) werkgelegenheid. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor.
Van Drooge vroeg hem ook of de Media Mile op deze manier nu echt een meerwaarde is voor Hilversum als mediastad. Sowieso is deze interactieve wandelroute van het station naar het Media Park, die de loper langs vier zuilen brengt, amper bekend. Maar ook inhoudelijk is er kritiek. Dat bleek wel toen de Media Mile punt van aandacht was in het BNNVARA-programma 'Kanniewaarzijn'. Jaeger: "Je weet als je in dit programma komt dat je bent beland in de zuurgraad van de Nederlandse media. Daarnaast zijn er feitelijke onjuistheden verteld, vooral financiële. Ik ga daar gaan woorden aan vuil maken", was het korte antwoord.
Een oordeel vellen over de kwaliteit van de interactieve wandelroute wilde Jaeger niet. De Stichting Hilversum Marketing is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en niet hij. Vraag is wel of de wethouder dit ook gezegd zou hebben als de Media Mile een succes was geweest. Jaeger heeft er alle vertrouwen in dat deze route zich verder ontwikkelt, zoals dat bijvoorbeeld al gebeurde tijdens de Top2000 toen er een muziekroute was geprogrammeerd. "Je moet het steeds meer verrijken. Tijdens de expositie van de Zilveren Camera gaan we dat weer doen", luidde het voorbeeld.