De gelukkigen zaterdagmiddag.
De gelukkigen zaterdagmiddag. Foto: Bastiaan Miché

Koninklijke onderscheiding voor zes brandweermannen

'S-GRAVELAND De nieuwjaarsreceptie van de brandweer in 's-Graveland kreeg zaterdag een extra feestelijk tintje. Vijf brandweermannen ontvingen namelijk een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ossel.

Johan van Lindenberg, Aalt Jansen, Sander Doorenbosch, Maarten Steinkamp en Johan Landwaart zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dinsdag volgde nog een zesde 'Lid'. Uit handen van loco-burgemeester Jan-Jaap de Kloet kreeg brandweervrijwilliger Bernard van de Pol de onderscheiding. Hij was tussen 1981 en 2016 vrijwilliger bij de brandweer Gooi en Vechtstreek, post 's-Graveland

De zeer gedreven Van Lindenberg is bijna veertig jaar lid van de vrijwillige brandweer en de nestor van de post 's-Graveland. Jansen is ruim twintig jaar brandweervrijwilliger. Zonder hem als chauffeur had de post 's-Graveland het afgelopen jaar nooit een 100 procent score kunnen halen op de uitrukken die overdag moesten plaatsvinden.

Doorenbosch is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer. Hij is niet alleen lid van het manschap, maar ook chauffeur tankautospuit en heeft, onder andere als oefencoördinator en leerwerkplekbegeleider, extra taken op de post. Steinkamp is in 1981 bij de brandweer begonnen. Hij vervult veel functies bij de post en is dan ook een gewaardeerd lid van het manschap. Coördinator en bevelvoerder Landwaart is 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Mede door de inzet van de heer Landwaart vervult de brandweer een belangrijke rol in de plaatselijke gemeenschap, dit bleek bijvoorbeeld bij de noodopvang voor Syrische vluchtelingen in sporthal De Fuik in Kortenhoef.