Stemmen kan nog: wie is de beste politicus?

HILVERSUM Bij de verkiezing voor beste politicus van het jaar van Hilversum hebben na een week zo'n 400 mensen hun stem uitgebracht. Inmiddels heeft een top drie zich afgezonderd van de rest. Stemmen kan nog tot en met maandag.

De top drie (in willekeurige volgorde) bestaat uit wethouder Annette Wolthers (D66) en raadsleden Bianca Verweij (SP) en Gerben van Voorden (CDA). Op respectabele achterstand staan - ook weer in willekeurige volgorde - Marleen Remmers, Jan Kastje (beiden GroenLinks), Aafke Vreugdenhil (ChristenUnie), Arno Scheepers, Floris Voorink (beiden VVD), Jacqueline Kalk ( PvdA) en Evert Jan Kruijswijk Jansen (CDA).

Wie nog wil stemmen, kan dat doen op de website www.politiekdebathilversum.nl. De definitieve top drie wordt volgende week op deze plek in de krant bekendgemaakt. Een paar dagen later is de prijsuitreiking.


Daar is die weer: de Hilversumpas

HILVERSUM Het college van burgemeester en wethouders doet opnieuw een poging om de veelbesproken Hilversumpas, die het vorige college al aankondigde maar die er nooit kwam, alsnog te introduceren. De doelgroep: minimagezinnen. Streefdatum: uiterlijk voor 1 juli 2020.

Dat heeft wethouder Annette Wolthers dinsdag bekendgemaakt. Met de pas moeten de zogenaamde minimagezinnen (bijvoorbeeld mensen met financiƫle problemen) gebruik kunnen maken van de diverse regelingen en mogelijk profiteren van kortingsacties bij deelnemende ondernemingen. Wolthers geeft aan dat bij een eventueel succes de Hilversumpas wordt uitgebreid naar andere doelgroepen, maar voorlopig ligt de focus op de pakweg 4.000 personen/gezinnen die deel uitmaken van de 'minimagroep'.