Wandelen met de Vrienden van het Gooi naar het Smithuyser- en Cronebos.
Wandelen met de Vrienden van het Gooi naar het Smithuyser- en Cronebos. Foto: Sjoerd Nelson

Vrijdag 25 januari

Gezelligheidssoos

10.00 | De Koepel

Een gezellige ochtend voor een kop koffie, rummikub, klaverjassen, soms een lunch, soms een uitstapje. Maar het contact en gezelligheid staan bovenaan. Bijdrage is 3 euro per maand. Informatie Gert Bos: 06-19227082.

Potje biljarten

14.00 uur | De Haven

Houd u van biljarten? Kom dan gezellig eens langs. Wij zijn, behalve de zondag- en maandagmiddag, iedere dag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. Verder zijn we doordeweeks iedere avond geopend vanaf 18.30 uur.

Zaterdag 26 januari

Bach

16.30 | Grote Kerk

Op zaterdagmiddag 26 januari klinkt bij Cantate op de Brink de cantate 'Herr, wie du willt, so schicks mit mir' en 'Air' uit de 'Suite nr 3', twee prachtige werken van Johann Sebastian Bach. De uitvoering is in de Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum. De toegang is vrij met een collecte. Na afloop glühwein en chocolademelk. De strijkers van het Cuypers Ensemble brengen 'Air' ten gehore. De cantate wordt uitgevoerd door het orkest samengesteld door Ria van der Leest en Sebastiaan van Eck. Zie ook www.cantateopdebrink.nl.

Zondag 27 januari

Rommelmarkt

10.00 | De Koepel

Op zondag 27 januari is er weer een leuke grote rommelmarkt in Wijkcentrum de Koepel. Van 10.00-15.00 uur kunt u bij de vele verkopers weer snuffelen tussen de leuke spulletjes. Wijkcentrum De Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum.

Smithuyser- en Cronebos

13.00 uur | Hoek Lage Vuurscheweg 84/Zwarteweg

Het Smithuyserbos was ooit een deel van het 'oerbos', het Erfgooiersbos. Helaas later gekapt, herplant, weer gekapt en weer aangeplant met dennen, vooral grove den, en loofbomen. In het Cronebos staan hoge douglassparren en heel oude beuken. Wat is de 80-jarige geschiedenis van deze merkwaardige toren in het bos? Als u mee wandelt komt u daar alles over te weten. Wandel mee met onze natuurgids. Deelname gratis, aanmelden niet nodig. Meer informatie op www.vriendenvanhetgooi.nl.

Theater/cabaret

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Mariska Boer neemt je mee in de rollercoaster van het leven. Bent u klaar voor abrupte afdalingen, snijdende bochten, loopings en kurkentrekkers? 'Wirwar' brengt u een rit vol humor én drama. Een voorstelling die raakt, entertaint en ontroert! Mariska Boer is in 2014 afgestudeerd aan de theateropleiding en volgde daarna theaterlessen bij theatermaakster en musicalster Ryan van den Akker. Sinds 2016 treed Mariska op als solo-artiest met een vernieuwende eigen speelstijl. Een mix van drama, cabaret en kleinkunst. Kom kijken en ervaar het zelf!

Maandag 28 januari

Tai chi

15.00 uur | Viore

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker: tai chi. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer wel en niet kan. Aanmelden via programma@viore.org. Of bel ons: 035-6853532.

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Het je zin om in een koor te zingen? Misschien wat drempelvrees, maar wil je het toch weleens uitproberen? Kom dan eens kijken bij het Kantelkoor. We zingen eenvoudige, meerstemmige, klassieke muziek. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 29 januari

Koffie-inloop

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Bingomiddag

14.00 uur | De Egelantier

Op dinsdag 29 januari organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke bingo voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum.

Hulp bij administratie

15.30 uur | De Kleine Lelie

Overziet u het niet meer zo goed ? Het project WEG&WIJS is dinsdags aanwezig in De Kleine Lelie om u te helpen zicht te krijgen op uw eigen (financiële) administratie. Samen weten we meer. 15.30-17.00 uur, gratis en zonder afspraak.

Donderdag 31 januari

Open tekentafel

9.00 uur | De Kleine Lelie

Iedere donderdag is er de open tekentafel. Een gratis creatieve activiteit voor volwassenen, begeleid door een creatieve vrijwilliger. U kunt langskomen en proberen of u het leuk vindt. Het is kosteloos en de koffie staat klaar.

Vrijdag 1 februari

Dan feest je toch mee?

20.15 uur | Theater Santbergen

In zijn nieuwe avondvullende show 'Dan feest je toch mee?' vertelt Robbert Jan Proos over pijnlijke bruiloften, vreemde verjaardagen en optredens voor bedrijven en jubilarissen die na afloop van zo'n klus steevast denken dat de artiest hun feestje 'hartstikke gezellig' vindt. En omdat Robbert Jan eigenlijk nooit nee kan zeggen staat hij, veel vaker dan hij zelf wil, altijd weer met een plastic bekertje cola tussen de mensen. Robbert Jan is al twintig jaar cabaretier en al zijn avonturen heeft Robbert Jan gebundeld in een hilarische show vol herkenbare anekdotes. Voorstellingen op 1 en 2 februari. Meer informatie en tickets: www.robbertjanproos.nl.