Wethouder Walters ondersteunt bewoner de heer De Vente bij het verrichten van de openingshandeling.
Wethouder Walters ondersteunt bewoner de heer De Vente bij het verrichten van de openingshandeling. Foto: Yvonne Hoefman/Eye2design

Eerste appartementencomplex Nieuw Zuid geopend

HILVERSUM Een klein feestelijk samenzijn afgelopen week bij de officiƫle opening van het nieuwe woonzorgcentrum van Amaris Zuiderheide in gebouw Alba, het eerste opgeleverde pand van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Komende week nemen de eerste bewoners hun intrek in het nieuwe gebouw aan de Diependaalselaan.

De bewoners, een kwetsbare groep ouderen, beschikken straks over een ruim en licht appartement. In het gebouw zijn, verdeeld over vijf woonlagen, 42 woningen voor ouderen. Verder beschikt iedere etage over een gezamenlijke huiskamer. Het pand is door woningcorporatie Dudok Wonen gebouwd voor sociale woningbouw, en dus niet specifiek voor de zorg. In overleg met Amaris zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan, zodat het wonen met zorg hier net zo prettig kan zijn als in de toekomst in de nieuwe gebouwen Rubina en Alporti.
Toekomstig bewoner de heer De Vente en wethouder Karin Walters verrichtten de officiƫle openingshandeling. Zij hingen fotoafdrukken van het Alba heidebloemetje op in de huiskamers.