Spanning stijgt: wie wordt de beste politicus?

hilversum Wethouder Annette Wolthers (D66) en raadsleden Bianca Verweij (SP) en Gerben van Voorden (CDA) zijn volgens de lezers van deze krant de drie beste politici in Hilversum. Komende zaterdag wordt bekendgemaakt wie van hen er met de hoofdprijs vandoor gaat.

De verkiezing voor beste politicus van het jaar is een jaarlijkse poll van De Gooi en Eembode in samenwerking met de Stichting Politiek Café Hilversum. De afgelopen twee weken konden Hilversummers online hun stem uitbrengen op één van de elf politici die door de redactie van deze krant, medewerkers van het Politiek Café en Hilversum Verbonden werden genomineerd. Dat heeft uiteindelijk geleid tot één overduidelijke winnaar. Wie dat is, blijft nog even geheim.
Komende zaterdag is de uitreiking. Dan wordt tevens de vakprijs - waarbij de politici zelf hun top drie selecteren - uitgereikt. De winnaars van vorig jaar waren Jerry Braaksma van Hart voor Hilversum (publieksprijs) en Hans Haselager van de PvdA (vakprijs). Detail: beiden zitten nu niet meer in gemeenteraad.