Politie deed vorig juli uitgebreid onderzoek in en rond de villa aan de Waldecklaan.
Politie deed vorig juli uitgebreid onderzoek in en rond de villa aan de Waldecklaan. Foto: Bastiaan Miché

Gevonden USB-stick mysterie in moordzaak Waldecklaan

De verdachte heeft bekend. Hij zegt zichzelf verdedigd te hebben. Grote vraag in de zaak is: wie heeft de USB-stick op het graf neergelegd.

HILVERSUM Een gevonden USB-stick op het graf van de vorig jaar vermoorde Maastrichtse in de studentenvilla aan de Waldecklaan leidt tot veel vragen. Hierop staan twee brieven: één aan het 22-jarige slachtoffer en de andere aan haar nabestaanden. Dat bleek dinsdag tijdens de regiezitting voor de rechtbank in Lelystad.

Een onbekende afzender had deze USB-stick op het graf gelegd. Een familielid van het slachtoffer vond hem. De moordenaar zou uit noodweer hebben gehandeld, was de mededeling van de onbekende afzender. "Jij zou hem nooit hebben aangevallen", aldus de briefschrijver. De verdachte van de moord is een 22-jarige Rotterdammer. Hij zou de vrouw op 6 juli 2018 met twee messteken om het leven hebben gebracht. Pas drie dagen later werd de Maastrichtse gevonden in de villa, waar zij tijdelijk verbleef.
Op de USB-stick werd ook een nummer van een prepaidtelefoon aangetroffen. De politie heeft geprobeerd te achterhalen van wie het telefoonnummer is, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.
Inmiddels heeft de verdachte bekend de vrouw te hebben vermoord. Hij zou uit zelfverdediging hebben gehandeld. De Maastrichtse zou hem uit het niets hebben aangevallen met een mes toen hij onder de douche stond.
Het Openbaar Ministerie wil dat het onderzoek naar de moord over twee maanden klaar is. Eerst staat er nog een regiezitting op de rol op 9 april.