In de Regenboogkerk is een expositie.
In de Regenboogkerk is een expositie. Foto: Fok de Boer

Donderdag 31 januari

GroenLinks buurtentour - Zuid

20.00 uur | De Kleine Lelie

Wat kan jij doen om te besparen op je energierekening? Over deze en andere vragen gaan we in gesprek tijdens de GroenLinks Buurtentour! Met (ervarings)deskundigen gaan we in gesprek over het verduurzamen van je woning, besparen op je energierekening en alle andere vragen of punten die jij belangrijk vindt. Kom ook!

Zaterdag 2 februari

Archeologie

10.00 uur | Infoschuur 't Gooi

Deze basiscursus is er voor AWN-leden en geïnteresseerden die meer willen weten over het archeologisch erfgoed in Nederland en de manier waarop dit wordt gevonden, opgegraven, bewaard en gedocumenteerd. De cursus: 5 zaterdagochtenden: 26 jan, 9 febr, 2, 16 + 30 maart, op verschillende locaties, inclusief 2 (extra) middagprogramma's. Meer informatie op www.awn-archeologie.nl. Inhoud: Algemene introductie, historische ontwikkeling, hoe verloopt een onderzoek, vondstmelding, PAN, wat is de rol van de overheid, welke wetten en regels zijn van toepassing op archeologisch onderzoek?

Potje biljarten

14.00 uur | Biljart en dartcentrum

Wij zijn een biljart- en dartcentrum en hebben 5 tafels en 2 grote matchtafels (driebanden groot tafels). Er spelen bij ons verschillende verenigingen die in competitieverband biljarten. Maar ook recreanten komen bij ons vaak even een potje biljarten. We zijn op de dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag ook in de middag geopend. Van 14.00 tot 17.00 uur. Verder zijn wij doordeweeks iedere avond geopend vanaf 18.30 uur.

Theater Draad

20.00 uur | De Meentwerf

Theater Draad, theater van de Ontmoeting, zal optreden in de Meentwerf, Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent. Theater Draad maakt gebruik van spontane verhalen uit het publiek. Theater Draad verrast, ontroert en verbindt en staat garant voor een onvergetelijke avond. Reserveren kan via aanmelden@meentwerf.nl. Kaarten zijn € 12,50 in de voorverkoop en € 15,- aan de deur. Een gratis kopje koffie of thee en iets lekkers is bij de prijs inbegrepen. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Zondag 3 februari

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van de Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. We willen lotgenoten met elkaar in contact brengen. Kosten voor deelname zijn € 10,- (contant). We wandelen ongeveer een uur. Graag even aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl of bel naar 06-23665687. Zie ook www.praktijkartesia.nl.

Open Deuren Dag

13.00 uur | Meentwerf

Op 3 februari van 13.00 tot 17.00 zijn maar liefst 5 ateliers open in de Meentwerf. Hier zijn o.a. schilderijen, designtassen, keramiek en graffiti-art te zien. Ook de Mongoolse tent is van binnen te bewonderen. De Kantina is open voor een heerlijk kopje koffie met gebak. De toegang is gratis.

Workshop gezond eten

14.00 uur | Praktijk Gewichtscoach

Een interactieve workshop over gezonder eten zonder dieet, voor mensen die blijvend willen afvallen. Gewichtscoach Arjanne Roelofs beantwoordt vragen, geeft praktische informatie en tips. Kosten deelname € 30,-. Aanmelden via gewichtscoachhetgooi.nl.

Maandag 4 februari

Tai chi

15.00 uur | Viore

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker: tai chi. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer wel en niet kan. Aanmelden via programma@viore.org. Of bel ons: 035-6853532.

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Heb je zin om in een koor te zingen? Misschien wat drempelvrees, maar wil je het toch weleens uitproberen? Kom dan eens kijken bij het Kantelkoor. We zingen eenvoudige, meerstemmige, klassieke muziek. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Open les Taiji Quan

20.30 uur | ATC

Maandag 4 februari is er een open les Taiji Quan om 20.30 uur in het Alberdingk Thijm College aan het Laapersveld 9 te Hilversum. (gymzaal achteringang). Toegang gratis. Info: www.shiatsu-taiji.nl of 020-6209235.

Dinsdag 5 februari

Expositie en 3D-beelden

10.00 uur | Regenboogkerk

In de Regenboogkerk is een foto-expositie van gemeentelid Fok de Boer te zien. Uit zijn foto's is voor deze expositie een selectie gemaakt rond het thema 'Hedendaagse devotie'. In de vitrine en op sokkels zal werk getoond worden van lintzaagkunstenaar Maurice Aussems. Uit een blok hout wordt een kunstwerk gezaagd met veel dimensies in een wankel evenwicht. Openingstijden: alle zondagen van ca. 11.15 - 12.15 uur en alle dinsdagen van 10.00 - 12.00 uur.

Woensdag 6 februari

PowerSoos

18.00 uur | Viore,

Voor mannen en vrouwen tussen de 20 en 40 jaar die leven met kanker organiseren we eens per maand de PowerSoos. De bijeenkomsten zijn altijd een mix van praten en doen. Vaak koken we samen en schuiven dan samen aan. Tijdens de maaltijd luisteren we naar elkaars verhaal. Wij begrijpen als geen ander dat je het ene moment meer behoefte hebt aan lotgenotencontact dan het andere.