Discussieavond HAP

HILVERSUM Het laatste woord over de invulling van het stationsgebied is nog niet gevallen. Er is een lobby op gang gekomen om toch te kiezen voor een ander model dan datgene waar de politiek al 'ja' tegen heeft gezegd. Daarom verzorgt de Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) een discussiebijeenkomst.

"We kunnen het maar één keer goed doen", is de stelling van HAP-voorzitter Peter van Dulst. Hilversum heeft vorig jaar gekozen voor de variant van 'De 7 straatjes'. Dat is ook het model waar een stedenbouwkundig plan van komt. Maar er is een ander plan aan het licht gekomen dat volgens diverse Hilversummers en politieke partijen het onderzoeken meer dan waard is. Het gaat om De vier brinkjes van Michel Huisman, die in Heerlen verantwoordelijk is voor Het Maankwartier.

Dinsdag 12 februari is het onderwerp wat nu het beste is voor het Hilversumse stationsgebied. Een van de gasten is Huisman. De bijeenkomst vindt plaats in de Melkfabriek aan de Larenseweg. De sessie begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via www.hilversumsearchitectuurprijs.nl.